پادکست چیست ؟

وبلاگ نویسی به شیوه‌ی قدیمی متنی اگر چه هنوز بسیار محبوب است، با این حال روش‌های جدیدی برای انتشار محتوا متداول شده‌اند که یکی از آن‌ها پادکست یا وبلاگ صوتی است. پادکست از برخی جهت‌ها به رادیو اینترنتی شباهت و از برخی جهت‌ها تفاوت‌هایی با این سیستم دارد.پادکست

پادکست بدون توجه به زیرساخت‌های متفاوتی که نیاز دارد، یک شیوه‌ی وبلاگ نویسی است که مطالب و محتویات لازم برای انتشار به صورت فایل‌های صوتی قابل پخش روی دستگاه‌های قابل حمل مانند آیپاد و گوشی‌های همراه تولید می‌شوند.

مطالب صوتی ارائه شده در یک وبلاگ صوتی، به درخواست دنبال کنندگان وبلاگ، روی دستگاه چندرسانه‌ای آن‌ها منتقل می‌شود و هر زمان که مایل باشند می‌توانند بدون اتصال به اینترنتی، پادکست‌های ارسال شده را گوش دهند.

یکی از دلایل افزایش محبوبیت پادکست، عدم نیاز به تمرکز چشمی برای مطالعه‌ی مطالب است. افراد می‌توانند در هنگام استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی، قدم زدن در خیابان، پیش از خواب یا در بسیاری زمان‌های دیگر، پادکست‌های دریافت شده روی گوشی خود را یک به یک گوش دهند و در صورت نیاز بخش‌های مورد نظر را چندین بار تکرار نمایند.

پادکست‌ها در زمینه‌های مختلف علمی، تفریحی، داستان‌های کوتاه و بلند و سایر زمینه‌ها منتشر می‌شوند.

مراجعه کنندگان به وبلاگ‌های سنتی نیز با امکاناتی برای پخش آنلاین پادکست‌ها مواجه می‌شوند که می‌توانند به صورت سنتی آن‌ها را دانلود یا به صورت آنلاین پخش نمایند و هنگامی که در حال مرور صفحات وب هستند، به پادکست نیز گوش دهند.

زیرساخت فنی پادکست

همان گونه که گفته شده پادکست‌ها قابلیت پخش و دریافت روی ابزارهای قابل حمل مثل آیپاد را دارا هستند. این ویژگی با اضافه شدن استانداردهای جدیدی به پروتکل قدیمی RSS امکان‌پذیر شده است. مطالب درج شده در در RSS می‌توانند اشاره‌گرهایی به فایل‌های چندرسانه‌ای نیز در خود جای دهند تا دنبال کنندگان وبلاگ صوتی، بدون نیاز به مراجعه به وبلاگ بتوانند این مطالب را از سایت اصلی دریافت کنند.

یکی از تفاوت‌های مهم پادکست و رادیو اینترنتی، نیاز به مراجعه‌ی معکوس خوانندگان وبلاگ صوتی به RSS سایت است تا از انتشار مطالب جدید باخبر شوند. در رادیو اینترنتی، ارسال اطلاعات از سمت رادیو به انجام می‌رسد.

روش ضبط پادکست

انجام با کیفیت کارها هم در بخش محتوایی و هم در بخش ضبط و انتشار آن سبب می‌شود تا یک پادکست به نتیجه‌ی دلخواه برسد. در بخش محتوایی به دو اصل باید توجه شود:

  1. محتوا باید مختصر و مفید باشد
  2. محتوا باید به تمامی پرسش‌های احتمالی مخاطب پاسخ بدهد

در بخش فنی برای ضبط پادکست دستیابی به بالاترین کیفیت ممکن، هزینه‌های زیادی دارد. هزینه‌های خرید تجهیزات، آماده‌سازی استودیو یا اجاره‌ی استودیو و هزینه‌های قابل پرداخت به گوینده و تدوین‌گر و …

دسترسی به تمامی امکانات فنی در ضبط پادکست برای بسیاری از افراد ناممکن است. با این حال اگر انتظارات را مقداری کاهش دهید و مقداری هم زمان برای یادگیری ابزارها و نرم‌افزارهای تدوین صرف کنید، می‌توانید یک پادکست قابل قبول را آماده کنید. هر چه کیفیت محتوای شما بالاتر باشد، احتمال اینکه کمبودهای فنی به چشم بیایند، کمتر خواهد بود.

برای ضبط یک پادکست با کیفیت متوسط و قابل قبول لازم است تا موارد زیر را تهیه کنید یا فرابگیرید:

  1. تهیه‌ی یک میکروفون با کیفیت متوسط به بالا
  2. ضبط صدا در محیطی که تا حد امکان ساکت باشد
  3. استفاده از نرم‌افزار تدوین صدا برای حذف نویز، نرمال‌سازی صدا و برش قطعات مشکل‌دار
  4. مدتی تمرین برای یادگیری اصول اولیه گویندگی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان تلفنی
۶۵ ۸۹ ۹۶ ۸۸ - ۰۲۱
۹۱ ۸۴ ۹۶ ۸۸ - ۰۲۱