XHTML چیست ؟

طراحی و تولید سایت‌های اینترنتی با زبان نشان‌گذاری متن یا HTML به انجام می‌رسد. این زبان رابطی است که هم توسط انسان قابل درک و ایجاد است و هم ماشین می‌تواند آن را پردازش کرده و به صورت تصویری به مخاطبان ارائه نمایند.

XHTML

با گذشت زمان، شیوه‌ی تعریف و کدنویسی HTML نیز دستخوش تغییرات و توسعه‌های متعددی شده است. این تغییرات با شماره‌ی نگارش از جمله HTML1 و تا کنون HTML5 شناسایی می‌شوند.

یکی از استانداردهای واسط که پس از HTML4 و پیش از ارائه‌ی HTML5 تا حدود زیادی متداول گردید، XHTML یا Extensible Hypertext Markup Language است.

یک فایل XHTML با عبارت زیر آغاز می‌شود:

همچنین تعریف کدگذاری محتوای متنی فایل با استفاده از کدی شبیه این کد قابل انجام خواهد بود:

این استاندارد تفاوت‌های قابل توجهی نسبت به نگارش‌های قبلی داشت ولی با روی کار آمدن HTML5 به زودی کنار گذاشته شد.

تفاوت XHTML و HTML

مهم‌ترین تفاوت این دو استاندارد، سخت‌گیرانه بودن XHTML در مقایسه با HTML است. با توجه به اینکه XHTML می‌بایست قوانین XML را به خوبی رعایت کند، خطاهای کوچک مانند نبستن یک تگ یا استفاده‌ی نادرست از تگ‌های تودرتو سبب ایجاد خطاهای جدی در این استاندارد می‌شود.

در حالی که در HTML، سختگیری به حداقل ممکن رسیده است و انعطاف در بستن یا نبستن تگ‌ها و تلاش برای رفع خودکار خطاهای تایپی یا ساختاری به حداکثر ممکن رسیده است.

استفاده از تگ خط جدید به شکل «‎<br />‎» در طراحی سایت‌های جدید، بازمانده‌ای از دوران XHTML به شمار می‌رود. در استاندارد جدید HTML5 لزومی برای بستن تمامی تگ‌ها به صورت صریح یا ضمنی به شکل فوق وجود ندارد و نوشتن «<br>» کفایت می‌کند.

در بخش جاوااسکریپت نیز تفاوت‌های میان این دو استاندارد وجود دارد. برای مثال استفاده از document.write در XHTML امکان‌پذیر نیست.

در بخش CSS نیز محدودیت‌هایی از جمله حساسیت به سطح حروف برای Selectorها در XHTML وجود دارد که ممکن است سبب دشوار شدن کار برنامه‌نویسان شود.

سقوط XHTML

تمامی محدودیت‌های ایجاد شده با ورود XHTML سبب شد تا توجه همگانی به آن رو به کاهش برود و تمایل به استفاده از استاندارد جدید و منعطف HTML5 افزایش یابد.

به همین دلیل HTML5 پیش از آنکه به صورت رسمی به استانداردی برای طراحی سایت تبدیل شود، توسط اغلب توسعه‌دهندگان پذیرفته شده و مورد استفاده قرار گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان تلفنی
۶۵ ۸۹ ۹۶ ۸۸ - ۰۲۱
۹۱ ۸۴ ۹۶ ۸۸ - ۰۲۱