بیت‌کوین چیست ؟

بیت‌کوین( Bitcoin ) یک واحد پول مجازی یا دیجیتال است که کارکردی شبیه به کالا دارد. به عبارت دیگر افراد مختلف می‌توانند یک حساب بیت‌کوین برای خود ایجاد کنند و با روش‌های مختلف موجودی حساب خود را افزایش دهند، با انتقال این پول به حساب دیگران، از آنان پول فیزیکی یا کالا دریافت نمایند.

بیت کوین

بیت‌کوین یک ارز یا پول بی‌پشتوانه است به این معنی که تضمینی برای تبدیل مقدار مشخص بیت‌کوین به مقدار مشخصی طلا یا نقره وجود ندارد. در هر زمان ممکن است ارزش بیت‌کوین افزایش یابد یا کاهش یابد. روند تغییرات قیمت بیت‌کوین از ابتدا تا کنون به صورت تصاعدی بوده است ولی در دوره‌هایی نیز به دلایل گوناگون قیمت بیت‌کوین سقوط‌های قابل توجهی را تجربه کرده است.

واحدهای جزئی بیت‌کوین

واحدهای جزئی‌تر بیت‌کوین عبارتند از «میلی‌بیت‌کوین» برای یک هزارم بیت‌کوین، «میکروبیت‌کوین» یا «بیت» برای یک میلیونیم بیت‌کوین و «ساتوشی» برای یک صد میلیونیم بیت‌کوین.

ارزش بیت‌کوین

ارزش بیت‌کوین در چند سال گذشته از چند صدم دلار به هزاران دلار افزایش یافته است. دولت‌های مختلف تا کنون بیت‌کوین را به عنوان یک واحد پول رسمی نپذیرفته‌اند ولی برخی از کشورها، آن را به عنوان یک کالای دیجیتال قابل خرید و فروش به رسمیت می‌شناسند.

منابع تولید بیت‌کوین

همان گونه که بیت‌کوین ساختاری مجازی و الکترونیکی دارد، تولید آن نیز بر همین اصل استوار است. برای تولید بیت‌کوین به سیستم‌های کامپیوتری قدرتمند و محاسبات ریاضی نیاز است. تولید و دریافت بیت‌کوین با دو روش کلی توسط ارائه دهندگان سرویس‌های انتقال وجه امکان‌پذیر است. افرادی که سخت‌افزار و زیرساخت لازم برای تراکنش‌های بیت‌کوین را فراهم می‌کنند در عوض ارائه‌ی خدمات دیجیتال، درصدی جزئی از تراکنش و به صورت تصادفی مقداری بیت‌کوین به عنوان هدیه دریافت می‌کنند.

اطلاعات تراکنش‌های بیت‌کوین از فردی به فرد دیگر در هر ساعت به طور متوسط ۶ بار در بلاک‌هایی قرار می‌گیرند و با پایان‌یافتن فضای یک بلاک، این بلاک به تمامی سرورهای بیت‌کوین ارسال می‌شود. سروری که به طور تصادفی بتواند این بسته را ایجاد کند، به عنوان جایزه مبلغی را به خود اختصاص می‌دهد که فرستنده‌ای ندارد. چنانچه تراکنش‌های ثبت شده در این بلاک توسط سرورهای دیگر مورد تایید قرار گیرد، بلاک مورد نظر تایید و ذخیره می‌شود و تراکنش‌های جدید در بلاکی تازه ذخیره خواهند شد.

منابع تولید بیت‌کوین محدود است و با قوانین تعریف شده برای آن حداکثر مقدار ممکن برای تولید بیت‌کوین ۲۱ میلیون خواهد بود. تنها ارزش آن در تبدیل به واحدهای پول فیزیکی است که قابل تغییر خواهد بود. تا نیمه سال ۲۰۱۴ در حدود ۱۳ میلیون بیت‌کوین در سرتاسر جهان در حال تبادل بوده است.

مدیریت بیت‌کوین

بیت‌کوین فاقد هسته‌ای به نام بانک مرکزی برای کنترل ارزش و عرضه آن است و مدیریت و انتقال آن به صورت شبکه‌ای توسط جامعه‌ی دارندگان بیت‌کوین به انجام می‌رسد. در نتیجه دولت‌ها توانایی نظارت و کنترل بر آن را ندارند. عدم کنترل دولتی بر تراکنش‌های بیت‌کوین از جهتی سبب دورماندن از قوانین دست‌وپاگیر، تحریم‌ها، محدودیت‌ها و ردگیری‌ها می‌شود و از طرف دیگر ممکن است ابزاری در جهت فعالیت‌های خرابکاری و تبهکاری به حساب آید.

مالکیت بیت‌کوین

با توجه عدم وجود بانک مرکزی برای مدیریت بیت‌کوین و شناسایی دارندگان بیت‌کوین، تنها عامل شناسایی دارندگان بیت‌کوین، کلیدهای رمزنگاری عمومی و خصوصی است که در هنگام ایجاد حساب مالی ساخته می‌شوند. در صورتی که دارنده‌ی بیت‌کوین کلید خصوصی رمزنگاری خود را گم کند، هیچ راهی برای بازگرداندن بیت‌کوین‌های تخصیص داده شده به آن فرد وجود نخواهد داشت و دارایی او در شبکه مفقود خواهد شد. بنابراین نگهداری ایمن کلیدهای رمزنگاری حساب کاربری از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است.

سرورهای تراکنش بیت‌کوین

سرورهای تراکنش بیت‌کوین به دلیل پردازش‌های سنگین مورد نیاز، معمولا در مناطقی ایجاد می‌شوند که انرژی ارزان و در دسترس باشد و همچنین به دلیل سرمای محیط، نیاز به سیستم‌های خنک‌کننده به حداقل برسد. با گذشت زمان، مصرف انرژی این سرورها رو به افزایش است و این خود عاملی برای نگرانی از آلوده شدن محیط زیست به شمار می‌رود.

در هنگام ایجاد یک درخواست تراکنش، مبلغی که می‌بایست به سرور پرداخت شود، توسط پرداخت کننده تعیین می‌شود از طرف دیگر سرورهای تراکنش بیت‌کوین این اختیار را دارند که انجام تراکنش‌ها را اولویت‌بندی نمایند. به همین دلیل تراکنش‌هایی که دارای سود بیشتری باشند، معمولا در زمان کمتری به انجام می‌رسند و تراکنش‌هایی با سود کم مدت زمان بیشتری برای انجام شدن نیاز خواهند داشت.

ویروس‌های کامپیوتری مرتبط با بیت‌کوین

دو گونه کلی از ویروس‌های مرتبط با بیت‌کوین تا کنون کشف شده‌اند. گونه‌ی اول ویروس‌هایی هستند که پس از آلوده کردن سیستم کاربران، از توان پردازنده مرکزی و توان کارت گرافیک برای محاسبات ریاضی در جهت تولید بلاک‌های بیت‌کوین( ماینینگ ) استفاده می‌کنند. یک کامپیوتر خانگی معمولی به تنهایی توان لازم برای این کار را در اختیار ندارد ولی ترکیب توان صدها و هزارن کامپیوتر آلوده شده، قابل ملاحظه خواهد بود.

گونه‌ی دوم از ویروس‌های کامپیوتری، باج‌افزار‌ها ( Ransomware ) هستند که پس از آلوده کردن سیستم، اطلاعات موجود روی آن را رمزگزاری می‌کنند و برای ایجاد دسترسی مجدد به اطلاعات با استفاده از روش‌های غیرقابل پیگیری مانند بیت‌کوین تقاضای وجه نقد می‌نمایند.

استفاده از بیت‌کوین در خریدهای اینترنتی

تعداد دقیقی برای فروشگاه‌های پذیرنده بیت‌کوین وجود ندارد. برآورد می‌شود بیش از ۱۵ هزار فروشگاه اینترنتی بیت‌کوین را به عنوان یکی از روش‌های دریافت وجه خریدهای اینترنتی مورد پذیرش قرار داده‌اند. با توجه به فراگیرشدن استفاده از بیت‌کوین و افزایش ارزش آن در گذشت زمان، استفاده از این واحد پولی برای خریدهای اینترنتی رو به گسترش است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان تلفنی
۶۵ ۸۹ ۹۶ ۸۸ - ۰۲۱
۹۱ ۸۴ ۹۶ ۸۸ - ۰۲۱