پایتون( Python ) چیست و چه کاربردهایی دارد ؟

زبان برنامه نویسی پایتون( Python ) یکی از محبوب‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی در دنیا به شمار می‌رود. این زبان برنامه‌نویسی همه منظوره، رایگان، متن‌باز، شیء گرا و زبانی اسکریپتی است.

با استفاده از پایتون می‌توانید نرم‌افزارهای گرافیکی تحت ویندوز و لینوکس را توسعه دهید، می‌توانید کار طراحی سایت را انجام دهید. می‌توانید برای موبایل اپلیکیشن بسازید و حتی برای برخی سخت‌افزارهای خاص نیز برنامه‌نویسی کنید.

پایتون

کاربردهای پایتون

برخی از مهم‌ترین کاربردهای پایتون عبارتند از:

  1. برنامه نویسی نرم‌افزارهای GUI برای ویندوز و لینوکس
  2. اسکریپت‌نویسی درون برنامه‌ای مثلا در نرم‌افزارهایی مثل Blender یا FreeCAD
  3. برنام نویسی سایت و طراحی  وب سایت
  4. استفاده به عنوان ابزار بررسی امنیت سایت‌های اینترنتی و هک و نفوذ به آن‌ها
  5. برنامه‌نویسی اپلیکیشن‌های موبایل با فریم‌ورک‌های مختلف
  6. انجام محاسبات علمی و ریاضی و تحقیقاتی
  7. توسعه‌ی ابزارهای هوش مصنوعی
  8. استفاده به عنوان ابزار آموزش برنامه‌نویسی
  9. استفاده به عنوان ابزار کمکی برای آسان کردن توسعه‌ی نرم‌افزار
  10. استفاده به عنوان ابزار توسعه‌ی نرم‌افزارهای سازمانی و بزرگ

پشتیبانی از فرم‌ورک‌ها و شیوه‌های برنامه‌نویسی مختلف

برنامه‌نویسی با پایتون هم به شکل سنتی ساخت‌یافته( Structured ) و هم به شکل شیء گرا( Object Oriented ) امکان‌پذیر است. همچنین فریم‌ورک‌های متعددی برای محیط‌های مختلف وب، موبایل، سیستم‌عامل موجود هستند که بسته به نیاز و علاقه می‌توانید از آن‌ها برای توسعه‌ی نرم‌افزارها استفاده کنید.

قابل حمل بودن پایتون

پایتون از گروه بسیار بزرگی از سیستم‌عامل‌ها و محیط‌ها پشتیبانی می‌کند. با توجه به اسکریپتی بودن، به آسانی می‌توانید نرم‌افزارهایی تولید کنید که هم در ویندوز و هم در لینوکس و هم در گوشی‌های موبایل قابل استفاده هستند.

توسعه‌ی افزونه برای نرم‌افزارهای دیگر هم با کمک پایتون متداول و قابل انجام است. برای مثال می‌توان اسکریپت‌های پایتون را برای کنترل عملکردهای تخصصی نرم‌افزارهای گرافیکی یا ویرایشگر برنامه‌نویسی به کار گرفت.

آیا یادگیری پایتون آسان است ؟

یادگیری زبان‌های برنامه‌نویسی مختلف تفاوت چشم‌گیری با هم ندارند. با این وجود پایتون به دلیل ساده‌بودن شکل برنامه‌نویسی در مقایسه با زبان‌های پیچیده‌تر مثل جاوا یا C++‎ و کوتاه‌تر بودن دستورالعمل‌های آن، می‌تواند در زمان کمتری فراگیری شود.

همچنین به دلیل ویژگی‌های خاصی که پایتون دارد، می‌تواند به عنوان اولین زبان برنامه‌نویسی که دانشجویان با آن آشنا می‌شوند در نظر گرفته شود.

خوانایی بیشتر کدهای پایتون

پایتون برای تعیین حوزه‌ها بر خلاف بسیاری دیگر از زبان‌های برنامه‌نویسی از آکولاد استفاده نمی‌کند و در عوض می‌بایست مقدار مشخصی فاصله در ابتدای خط‌ها قرار بگیرد.

این ویژگی به تنهایی باعث می‌شود امکان برنامه‌نویسی بی نظم و ناخوانا کاهش پیدا کند و در نتیجه خوانایی و توسعه‌پذیری کدهای پایتون به شکل عمومی از زبان‌های دیگر بیشتر است.

استفاده از پایتون توسط شرکت‌های بزرگ

بسیاری از شرکت‌های بزرگ مانند گوگل، یاهو، سرن، مایکروسافت و ناسا در بخش‌هایی از سازمان یا محصولات خود از پایتون استفاده می‌کنند. ویژگی‌ها و کاربردهای گسترده پایتون استفاده از آن را به گزینه‌ای کارآمد و مقرون به صرفه تبدیل کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *