وب سایت یا اپلیکیشن ؟ مزایا و معایب هر کدام چیست ؟

هنگامی که یک ایده‌ی کسب و کار یا استارتاپ جدید به ذهن شما می‌رسد و می‌خواهید آن را به یک تجارت جدید و منبع درآمد تبدیل کنید، یکی از پرسش‌هایی که پیدا کردن بهترین پاسخ برای آن ممکن است آسان نباشد این است که آیا برای این کسب و کار سایت درست کنید یا اپلیکیشن یا هردو و اینکه اگر هر دو مورد نیاز است، اولویت کدام‌یک بیشتر است.

در این نوشته تلاش می‌کنیم تا شما را در پیدا کردن پاسخ مناسب یاری کنیم.

نرم‌افزار موبایل

سایت و اپلیکیشن رقیب هم نیستند

نخستین چیزی که باید بدانید این است که این دو رقیب هم نیستند. تنها دو رسانه هستند که اگر استفاده از هر کدام را به خوبی بدانید، می‌توانید بیشترین بازدهی را از امکانات آن‌ها به دست آورید.

راه موفقیت این است که روی این روش‌های تعصبی نداشته باشید و با بررسی و تحقیق صحیح، یکی یا هردو ابزار را انتخاب کنید.

سایت برای چه کسب و کارهایی مناسب است ؟

داشتن سایت اطلاع‌رسانی برای معرفی خدمات و محصولاتی که ارائه می‌کنید در هر صورت ضروری است. مشتریانی که در گوگل نام کسب و کار شما یا موضوع فعالیت شما را جستجو می‌کنند، باید بتوانند به آسانی شما را بیابند.

اگر موضوع فعالیت شما به گونه‌ای است که اپلیکیشن موبایل اولویت بالاتری دارد، ممکن است بخواهید حداقل در فاز نخست، طراحی سایت را فقط با هدف معرفی اپلیکیشن موبایل انجام دهید و خدمات آنلاین را در آن ارائه نکنید.

نکته‌ی دیگری که باید به آن توجه کنید این است که حتی یک اپلیکیشن موبایل، برای ذخیره‌سازی اطلاعات و دریافت داده‌های مورد نیاز به یک سایت نیاز دارد. البته این سایت می‌تواند به صورت عمومی در دسترس نباشد و تنها اپلیکیشن به آن دسترسی پیدا کند.

اپلیکیشن موبایل برای چه کسب و کارهایی مناسب است ؟

به طور کلی اپلیکیشن موبایل برای کارهایی که مشتریان روزمره دارد، گزینه‌ای مناسب است. برای مثال اگر شما یک سوپرمارکت آنلاین هستید که مشتریان شما ممکن است هر هفته چند بار از شما خرید انجام بدهند، یا یک نرم‌افزار تاکسی آنلاین هستید که همین ویژگی را دارد، اپلیکشین موبایل برای شما اهمیتی بالایی دارد.

ولی اگر نوع کسب و کار شما به شکلی است که مشتریان یک باره یا در بازه‌های زمانی طولانی دارید، درست کردن اپلیکیشن شاید چندان برایتان کارآمد نباشد. برای مثال اگر شما فروشنده‌ی میز و صندلی هستید، داشتن اپلیکیشن برای شما ارزش افزوده‌ای ایجاد نمی‌کند. زیرا مشتریان حاضر نیستند برای خرید یک دست میز و صندلی یک اپلیکیشن را نصب کنند و ترجیح می‌دهند در اینترنت به جستجو بپردازند.

گزینه‌های جایگزین اپلیکیشن موبایل

App موبایل با دو گزینه‌ی دیگر قابل جایگزینی است.

  1. In-App Browser یا مرورگر درون‌برنامه‌ای
    این گزینه در حقیقت یک App موبایل است که سایت شما را در محیطی شبیه به یک App واقعی نمایش می‌دهد. بسیاری از اپلیکیشن‌های موبایل امروزه به این شکل کار می‌کنند.
  2. PWA یا Progressive Web App
    با انجام تغییراتی در سایت فعلی خود می‌توانید دسترسی و کاربردپذیری آن را در موبایل افزایش بدهید. با تبدیل سایت به PWA امکان نصب آن روی موبایل فراهم می‌شود، امکان کاربرد آفلاین آن به وجود می‌آید و همچنین قابلیت‌هایی مثل نمایش تمام‌صفحه و انتخاب رنگ و آیکون دلخواه برای آن را خواهید داشت.

مزایای استفاده از سایت نسبت به اپلیکیشن

بازاریابی آسان‌تر

مشتریان شما در سایت، با استفاده از گوگل( سئو ) در زمانی کوتاه می‌توانند شما را بیابند و از خدمات شما استفاده کنند. ولی برای اینکه بتوانید همین مقدار مشتریان را روی اپلیکیشن موبایل جذب کنید، مسیر شما بسیار پر پیچ و خم و دشوار خواهد بود. ابتدا باید مشتریان را پیدا کنید و آن‌ها را متقاعد کنید که اپلیکیشن شما نیازهای آن‌ها را رفع می‌کند تا شاید اپلیکیشن شما را نصب کنند.

سازگاری بالاتر

یک سایت می‌تواند روی دامنه‌ی وسیعی از سیستم‌ها در دسترس باشد. از یک کامپیوتر قدیمی تا یک لپ‌تاپ روزآمد و انواع مختلفی از سیستم‌عامل‌های موبایل. ولی یک اپلیکیشن که برای سیستم عامل اندروئید توسعه پیدا کرده است روی گروه بزرگی از میزبان‌ها قابل اجرا و نصب نیست. در نتیجه برای پوشش گروه بزرگ‌تری از مخاطبان باید، روش‌های جایگزین هم معرفی کنید که می‌تواند هزینه‌های قابل توجهی برای شما ایجاد کند.

مزایای استفاده از اپلیکیشن نسبت به سایت

دسترسی آسان برای مشتریان

مهم‌ترین مزیت اپلیکیشن، دسترس‌پذیری بالای آن است. اگر بتوانید مشتریان خود را قانع کنید تا اپلیکیشن شما را نصب کنند، همیشه در مقابل چشم آن‌ها خواهید بود. به آسانی می‌توانید پیام‌ها و پیشنهادهای خودتان را مستقیم در گوشی مخاطبین در معرض دیدشان قرار دهید. در حالی که مشتریان شما در سایت، ممکن است به آسانی شما را فراموش کنند و برای ایجاد ارتباط موثر به رسانه‌هایی مثل ایمیل و پیامک وابسته هستید که کارایی نوتیفیکیشین‌های موبایل را ندارند.

امکانات بیشتر

یک اپلیکیشن موبایل به برخی امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری دسترسی دارد که سایت‌های اینترنتی یا به آن دسترسی ندارند یا با محدودیت‌هایی مواجه هستند. برای مثال در یک اپلیکیشن موبایل شما می‌توانید به آسانی اطلاعات را روی گوشی کاربران ذخیره کنید یا آن‌ها را بخوانید و همچنین می‌توانید به آسانی از دوربین و میکروفون و GPS گوشی اطلاعات را بخوانید.

امکان استفاده‌ی آفلاین

اگر نوع کارکرد برنامه‌ی شما طوری است که به اینترنت آنلاین نیاز ندارد، استفاده از اپلیکیشن، گزینه‌ای عملی‌تر است. برای مثال برخی بازی‌ها می‌توانند به صورت آفلاین هم کار کنند یا یک برنامه‌ی حسابداری شخصی، می‌تواند بدون نیاز به اینترنتی روی گوشی نصب شود. هرچند امکان ایجاد سایت‌هایی با قابلیت‌های آفلاین هم وجود دارد، ولی محدودیت‌های زیادی نیز در این بخش مانع شما خواهند شد.

درآمد سایت بیشتر است یا اپلیکیشن

این پرسش درستی نیست. آنچه باعث می‌شود درآمد شما در سایت یا اپلیکیشن بیشتر شود، ایده‌ی شما و شکل اجرای آن است. یک نرم‌افزار حسابداری موبایل که مخاطبان خرده دارد، می‌تواند هزاران مشتری با سوددهی اندک داشته باشد و یک سایت آنلاین حسابداری پیشرفته با تعداد کمی مشتری می‌تواند درآمد قابل توجهی را نصیب شما کند.

یک بازی موبایل که بتواند مخاطبان زیادی را جذب کند، می‌تواند درآمد زیادی داشته باشد و یک بازی آنلاین روی مرورگر وب به دلیل محدودیت‌های موجود ممکن است به موفقیتی دست پیدا نکند.

برای کسب درآمد بیشتر باید، ایده‌ی مناسبی داشته باشد و روش اجرا و بازاریابی خوبی برای آن در نظر بگیرید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *