چگونه هاست بخریم ؟

انتخاب یک هاست مناسب که بتواند میزبان مطمئن و پاسخگویی برای سایت شما باشد، موضوع پر اهمیتی است. یک هاست خوب علاوه بر اینکه می‌تواند امنیت اطلاعات شما را حفظ کند، در کسب رتبه و جایگاه سئو سایتتان نیز موثر است. یک هاست خوب باید بتواند در زمان‌های مختلف و در شرایط ترافیکی متفاوت، به سرعت پاسخ مخاطبان شما را بدهد.

هاست - Host

معیارهای انتخاب یک هاست خوب

برای اینکه بتوانید هاستی با کیفیت و پایدار و با هزینه‌ی مناسب خریداری کنید لازم است تا معیارهای مختلفی را در نظر بگیرید. در ادامه مهم‌ترین معیارها جهت یافتن یک هاست مناسب را بررسی خواهیم نمود.

برای خرید یک هاست مناسب لازم است تا به سوالات زیر پاسخ دهید:

  1. به چه مقدار فضا نیاز دارم ؟
  2. به چه مقدار پهنای باند ماهیانه نیاز دارم ؟
  3. سایت با چه زبانی توسعه پیدا کرده است ؟
  4. سایت چه تعداد بازدیدکننده در روز خواهد داشت ؟
  5. امنیت نرم‌افزاری و سخت‌افزاری چه میزان برای من اهمیت دارد ؟
  6. حداکثر زمانی که سایت می‌تواند خارج از دسترس باشد چقدر است ؟
  7. اطلاعات ذخیره‌شده روی هاست چقدر پر اهمیت هستند و تهیه‌ی پشتیبان در چه دوره‌هایی ضروری است ؟
  8. آیا می‌خواهم سایت روی پروتکل https در دسترس باشد ؟
  9. چه تعداد و چه حجمی از ایمیل‌ها در روز ارسال و دریافت خواهند شد ؟
  10. بودجه تعیین شده برای میزبانی یا Hosting چه مقدار است ؟

۱- به چه مقدار فضا نیاز دارم ؟

اغلب سایت‌های اطلاع‌رسانی به حجم کمی از هاست نیاز دارند. این مقدار ممکن است حداکثر نیم یا یک گیگابایت باشد. در برخی موارد مانند راه‌اندازی سایت‌های آپلود ویدئو و تصویر و موارد مشابه، ممکن است به فضای بسیار بیشتری نیاز داشته باشید. گاهی لازم است یک هاست دانلود جداگانه برای میزبانی فایل‌های حجیم تهیه کنید.

۲- به چه مقدار پهنای باند ماهیانه نیاز دارم ؟

پهنای باند ماهیانه مورد نیاز معمولا نسبت مستقیم با مقدار فضای مورد نیاز دارد. مگر اینکه بازدید سایت بسیار زیاد باشد و در نتیجه لازم باشد تا هاست پهنای باند زیادی داشته باشد.

برخی شرکت‌های میزبانی یا Hosting پهنای باند نامحدود در اختیار شما قرار می‌دهند. اگر پهنای باند بسیار زیاد نیاز داشته باشید، شاید بهتر باشد برای کل سایت یا برای دانلودها از هاست داخلی( ایران ) استفاده کنید تا کاربران ایرانی با بیشترین سرعت ممکن بتوانند اطلاعات خود را از سایت شما دانلود کنند.

۳- سایت با چه زبانی توسعه پیدا کرده است ؟

بسته به نوع زبان برنامه‌نویسی، ممکن است لازم شود هاست ویندوز یا لینوکس تهیه کنید. سیستم‌عامل ویندوز برای سایت‌های طراحی شده با ASP.NET و سیستم‌عامل لینوکس برای سایت‌های طراحی شده با php مناسب هستند.

۴- سایت چه تعداد بازدیدکننده در روز خواهد داشت ؟

هر چه تعداد بازدیدکنندگان بیشتر باشد، به پهنای باند بیشتر، قدرت پردازنده بیشتر، حافظه بیشتر و دیسک‌های قوی‌تر نیاز خواهید داشت. گاهی ممکن است مقدار بازدید شما آنقدر زیاد شود که ناچار باشید از سرور مجازی یا سرور اختصاصی یا حتی تکنیک‌های تقسیم بار روی چند هاست استفاده نمایید.

۵- امنیت نرم‌افزاری و سخت‌افزاری چه میزان برای من اهمیت دارد ؟

اگر قصد دارید روی هاست اطلاعات مهم و حیاتی ذخیره کنید، انتخاب هاست با محدودیت‌های زیادی روبر خواهد بود. در این موارد بهتر است هاست را از محلی تهیه کنید که امنیتی فیزیکی هاست هم قابل کنترل و نظارت شما باشد و همچنین بهتر است از تهیه‌ی هاست‌های اشتراکی خودداری کنید.

۶- حداکثر زمانی که سایت می‌تواند خارج از دسترس باشد چقدر است ؟

همیشه احتمال اینکه هاست با مشکلاتی مواجه شود و سایت از دسترس خارج شود وجود دارد. باید بررسی کنید که اگر سایت از دسترس خارج شود چه اتفاقی خواهد افتاد. آیا آنلاین بودن همیشه سایت برای شما حیاتی است؟ در چنین مواردی بهتر است پیش‌بینی‌های لازم را داشته باشید. ممکن است در این موارد تهیه‌ی هاست‌های ابری واقعی یا سرویس‌های ابری شرکت‌های بزرگ برای شما بهترین گزینه باشد.

۷- اطلاعات ذخیره‌شده روی هاست چقدر پر اهمیت هستند و تهیه‌ی پشتیبان در چه دوره‌هایی ضروری است ؟

معمولا شرکت‌های هاستینگ ادعا می‌کنند که در دوره‌های روزانه، هفتگی و ماهیانه از اطلاعات شما پشتیبان تهیه می‌کنند. ولی هنگامی که مشکلی پیش بیاید، به احتمال زیاد متوجه می‌شوید که پشتیبان‌های تهیه شده در تاریخ‌های مورد نظر شما وجود ندارند.

به همین دلیل اگر تهیه‌ی پشتیبان برای شما ضروری است، می‌بایست برای آن برنامه داشته باشید.

۸- آیا می‌خواهم سایت روی پروتکل https در دسترس باشد ؟

برخی شرکت‌های هاستینگ به صورت رایگان امکان مشاهده‌ی سایت روی پروتکل https را فراهم می‌کنند. این کار با استفاده از سرویس Let's Encrypt انجام می‌شود. بررسی کنید که آیا این سرویس برای شما مناسب است یا نه و اگر قصد دارید شخصا گواهی امنیتی برای دامنه‌ی خود خریداری کنید، مطمئن شوید که شرکت هاست امکان نصب آن را دارد.

۹- چه تعداد و چه حجمی از ایمیل‌ها در روز ارسال و دریافت خواهند شد ؟

هاست‌های اشتراکی معمولا محدودیت‌های زیادی برای ایمیل ایجاد می‌کنند. اگر ارسال و دریافت ایمیل شما زیاد است یا کاربران زیادی دارید، ممکن است نتوانید از هاست اشتراکی استفاده کنید.

۱۰- بودجه تعیین شده برای میزبانی یا Hosting چه مقدار است ؟

پس از تعیین نیازمندی‌ها، می‌بایست اینترنت را جستجو کنید و نظرات مشتریان قبلی شرکت‌های میزبانی وب را جویا شوید. پس از یافتن گزینه‌های مناسب، با قیمت‌هایی بسیار متنوع روبرو می‌شوید. خرید هاست از شرکت‌هایی با قیمت بسیار بالا و بسیار پایین توصیه نمی‌شود و بهتر است خرید را از شرکت‌هایی انجام دهید که قیمت‌های توجیه‌پذیر و منطقی برای خدمات خود ارائه می‌نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *