چگونه دامنه بخریم ؟

برای داشتن یک سایت اینترنتی علاوه بر مراحل لازم برای طراحی سایت، لازم است تا کارهای دیگری نیز به انجام برسند. خرید هاست و خرید دامنه هم در این مراحل لازم هستند.

دامنه

 

دامنه چیست ؟

برای داشتن یک سایت اینترنتی لازم است تا اطلاعات سایت خود را روی یک هاست یا سرور اینترنتی کپی کنید. سپس برای اینکه کاربران بتوانند به هاست شما متصل شوند لازم است تا به شکلی آدرس قرار گیری اطلاعات خود در اینترنت را به آن‌ها اعلام کنید.

در حالت معمولی هر هاست روی اینترنت با یک آدرس عددی که IP نامیده می‌شود قابل شناسایی و دسترسی است. یک IP شامل چهار عدد است که با نقطه از هم جدا می‌شوند. برای مثال: «۱۰.۱۰.۱۰.۱۰» یک IP است.

حفظ کردن IP برای دسترسی به هاست‌ها کاری مشکل است. در نتیجه یک روش که این کار را ساده‌تر می‌کند، نامگذاری IPها با یک آدرس قابل حفظ است. مثلا example.com یا greenpepper.ir دو نام هستند که هر یک به یک هاست اینترنتی اشاره می‌کنند.

چگونه دامنه ثبت کنیم ؟

آدرس‌های اینترنتی یا دامنه‌ها یا Domain توسط شرکت‌هایی خاص قابل فروش می‌باشند. هر دامنه شامل دو بخش نام و پسوند است. برای خرید هر پسوند دامنه باید به شرکت‌های مختلفی مراجعه نماییم. برخی شرکت‌ها هم با گرفتن نمایندگی از محل‌های مختلف، مجموعه‌ی بزرگی از دامنه‌ها با پسوندهای مختلف را به فروش می‌رسانند.

دامنه‌ها در چند نوع کلی عمومی، کشوری و تخصصی طبقه‌بندی می‌شوند. برای خرید دامنه‌های قرار گرفته در هر گروه ممکن است شرایط خرید متفاوتی وجود داشته باشد.

ثبت دامنه‌ی کشوری ir

برای خرید دامنه با پسوند ir ابتدا لازم است تا در سایت nic.ir ثبت نام کنید و یک شناسه کاربری دریافت کنید. سپس در مرحله‌ی بعد با جستجوی اینترنت،‌ یکی از نمایندگان nic.ir که کار فروش دامنه با پسوند ir را انجام می‌دهد بیابید و سفارش خود را در سایت ایشان ثبت کنید.

نمایندگان nic.ir مبلغ را از شما دریافت می‌کنند و دامنه را در حساب کاربری که قبلا در nic.ir ساخته‌اید اضافه می‌کنند.

دامنه‌های ir برای هنگامی که قصد دارید خدماتی به کاربران داخل ایران ارائه نمایید، بهترین گزینه به شمار می‌روند زیرا هم به صورت خودکار این گروه از کاربران را در گوگل هدف قرار می‌دهند و هم قیمت خرید آن به نسبت دامنه‌های بین‌المللی به مراتب کمتر است.

ثبت دامنه‌های عمومی

برخی از دامنه‌ها مانند پسوندهای com و net و org و info توسط افراد مختلف قابل خریداری هستند. برای خرید این گروه از دامنه‌ها نیز با جستجوی اینترنت می‌بایست شرکت‌هایی که نمایندگی فروش این گروه از دامنه‌ها را دارا می‌باشند پیدا کنید. با توجه به اینکه ارائه دهندگان اصلی این گروه از دامنه‌ها به صورت بین‌المللی فعالیت می‌کنند و هزینه‌های مربوط را به صورت ارزی دریافت می‌کنند، با نوسانات قیمت ارز، قیمت این گروه از دامنه‌ها نیز دچار نوسان خواهد شد.

خرید دامنه‌های بین‌المللی هنگامی که قصد داشته باشید خدمات خود را به کشورهای مختلف ارائه نمایید و برای برخی کاربردهای خاص دیگر مثلا هنگامی که قصد داشته باشید از تبلیغات کلیکی گوگل استفاده کنید، ضروری است.

ثبت دامنه‌های تخصصی

گروه سوم دامنه‌ها، آن‌هایی هستند که برای کاربرهای تخصصی استفاده می‌شوند. برای مثال دامنه‌های با پسوند tv برای شبکه‌های تلویزیونی قابل استفاده می‌باشند. یا دامنه با پسوند edu برای مراکز آموزشی قابل خرید هستند. تعداد دامنه‌های تخصصی نسبت به گذشته رشد قابل توجهی داشته است.

برخی از انواع گروه‌های دامنه‌های تخصصی هم به صورت بین‌المللی و هم به صورت کشوری قابل خریداری هستند. برای مثال دامنه‌هایی با پسوند edu و edu.ir موجود هستند. برای خرید هر نوع دامنه‌ی تخصصی قوانین متفاوتی وجود دارد که قبل از خرید می‌بایست آن‌ها را مطالعه نمایید.

طول حروف دامنه

دامنه‌ها از نظر فنی می‌توانند از یک حرف شروع شوند و شامل حروف بیشتری باشند. ولی در گروه‌های مختلف پسوند، قوانین مختلفی وجود دارند که این حق انتخاب را برای خریداران محدود می‌کنند. برای مثال دامنه‌های ir کمتر از سه حرف به فروش نمی‌رسند.

امکان خرید دامنه‌های تک حرفی و دو حرفی برای برخی پسوندها نیز ممکن است با مذاکره و به صورت غیر عمومی امکان‌پذیر باشد. برای مثال دامنه‌ی تک حرفی t.co متعلق به توئیتر و دامنه‌ی تک حرفی t.me متعلق به پیام‌رسان تلگرام می‌باشد.

دامنه‌هایی با طول کمتر ممکن است برای بهبود سئو سایت مفید باشند.

مدت زمان مالکیت دامنه

دامنه‌های مختلف در دوره‌های گوناگون به فروش می‌رسند. برخی از انواع دامنه تنها به صورت سالیانه و برخی دیگر در دوره‌های بلندمدت‌تر به فروش می‌رسند. برای مثال دامنه‌ی ir در دوره‌های یک‌ساله و پنج‌ساله به فروش می‌رسد. حداکثر مدتی که یک دامنه‌ی ir می‌تواند اعتبار داشته باشد، شش سال است و سیستم اجازه‌ی تمدید مدتی بیش از این را به شما نخواهد داد.

مالکیت دامنه‌های بین‌المللی

با توجه به برخی محدودیت‌ها که برای کاربران ایرانی وجود دارد، دارندگان دامنه‌های بین‌المللی با تهدیدهایی روبرو هستند. هنگام خرید دامنه‌های بین‌المللی مانند com ممکن است در قوانین سایتی که از آن خرید می‌کنید به شما گوشزد شود که در صورت تحریم، شرکت مسئولیتی بابت از دست رفتن دامنه‌ی شما نخواهد پذیرفت. همچنین در صورتی که شرکت فروشنده دامنه به هر دلیل از دسترس خارج شود، ممکن است دیگر نتوانید به دامنه‌ی خود دسترسی پیدا کنید.

برای اطمینان بیشتر ممکن است لازم شود تا خرید دامنه‌های بین‌المللی را توسط دوستان یا آشنایان که در خارج از کشور زندگی می‌کنند انجام دهید و هزینه‌های مربوط را به صورت ارزی پرداخت کنید.

همچنین در صورتی که نام کاربری و رمز پنل دامنه‌ی بین‌المللی شما توسط خرابکاران و هکرها شناسایی شود، ممکن است دامنه‌ی خود را از دست بدهید و دیگر نتوانید آن را برگردانید.

دامنه‌های ir به دلیل اینکه در داخل کشور فروخته می‌شوند و امکان تایید هویت شما به صورت فیزیکی وجود دارد با این خطرات روبرو نیستند.

بازار خرید و فروش دامنه

در هنگام انتخاب نام برای دامنه‌ی خود به احتمال زیاد متوجه خواهید شد که نامی که برای دامنه انتخاب کرده‌اید قبلا ثبت شده است و می‌بایست یک نام دیگر برای سایت خود انتخاب کنید. تعداد بسیار زیادی از دامنه‌ها با نام‌های کوتاه و با معنی قبلا توسط افراد مختلف ثبت شده است. این گروه افراد بدون اینکه قصد داشته باشند روی این نام دامنه سایتی راه‌اندازی کنند، این دامنه‌ها را تنها برای فروش به افراد دیگر خریداری می‌کنند.

اگر نام مورد نظر شما برای کسب و کار شما ارزشمند است، ممکن است لازم شود تا با پرداخت بهایی زیاد، دامنه را از مالک قبلی خریداری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان تلفنی
۶۵ ۸۹ ۹۶ ۸۸ - ۰۲۱
۹۱ ۸۴ ۹۶ ۸۸ - ۰۲۱