راهنمای کامل دریافت درگاه پرداخت برای فروشگاه اینترنتی
هنگامی که یک فروشگاه اینترنتی را راهاندازی میکنید یا میخواهید در بخشی از سایتتان برای ارائهی خدمات مبلغی را به طور مستقیم از بازدیدکنندگان دریافت کنید، لازم است تا درگاه پرداخت اینترنتی داشته باشید. روشهای سنتی دریافت وجه مثل کارت به کارت یا دریافت مبلغ در محل نیز گزینههایی هستند که ممکن است در برخی موارد کارایی داشته باشند.
ارائهی روشهای آسانتر پرداخت میتواند موفقیت شما را در جذب مشتریان بیشتر افزایش دهد و بهتر است تا روشهای متنوع و متناسب با نیاز مشتریان را در فروشگاهتان پیادهسازی نمایید.
درگاه پرداخت چیست ؟
درگاه پرداخت اینترنتی، ابزاری است که به کاربران سایت شما امکان میدهد تا با استفاده از کارت بانکی، مبلغ مربوط به خرید کالا یا خدمات از سایت شما را به حساب شما منتقل کنند. با توجه به اینکه اطلاعات بانکی کاربران محرمانه است، امکان دریافت مستقیم شماره کارت و رمز از کاربران وجود ندارد و در عوض سایتهای بانکی ویژهای برای این کار درست شدهاند که امنیت اطلاعات را برای کاربران و امنیت پرداخت را برای شما فراهم میکنند.
درگاه پرداخت چه طور کار میکند ؟
هنگامی که مشتری خریدی را از فروشگاه شما انجام میدهد، سایت به صورت خودکار، مبلغ مورد نظر را به درگاه پرداخت ارسال میکند و میخواهد که این مبلغ را از کاربر دریافت کند. سپس کاربر را به سایت درگاه پرداخت هدایت میکنید. کاربر با وارد کردن اطلاعات کارت، انتقال مبلغ را در درگاه پرداخت انجام میدهد. سپس کاربر مجددا به فروشگاه شما هدایت میشود. در این زمان شما از درگاه پرداخت تاییدیهی پرداخت را میگیرید و کالا یا خدمات را به کاربر ارائه میکنید.
شاپرک چیست ؟
شاپرک شبکهای بین بانکی است که امکان انتقال وجه بین بانکهای مختلف را با استفاده از کارت بانکی امکانپذیر میکند. به این معنی که اگر حساب شما در بانک الف باشد، به آسانی میتوانید مبلغی را به حسابی دیگر در بانک ب واریز کنید. ارتباطات و تاییدیههای لازم برای این انتقال در بستر شاپرک به انجام میرسد.
رمز پویا چیست ؟
به دلیل اینکه فضای اینترنت میتواند تهدیدهای زیادی را برای اطلاعات شما به همراه داشته باشد، از چند سال گذشته، استفاده از رمز پویا در پرداختهای اینترنتی الزامی شده است. رمز پویا رمزی یکبار مصرف و با زمان محدود است که پیش از هر فرآیند پرداخت یا خرید با استفاده از یک نرمافزار ویژه یا پیامک در اختیار شما قرار میگیرد.
با استفاده از رمز یکبار مصرف یا OTP مطمئن میشوید که حتی اگر رمز شما سرقت شود، امکان سوء استفاده از آن به حداقل میرسد.
درگاه مستقیم یا درگاه واسط
برای پرداختهای اینترنتی دو نوع درگاه پرداخت وجود دارد. درگاههای مستقیم و درگاههای واسط.
- درگاه مستقیم یا PSP درگاهی است که شما از بانکها دریافت میکنید. در این نوع پرداخت یک سایت بانکی بین شما و مشتری قرار میگیرد. دریافت درگاه مستقیم نیازمند طی مراحل قانونی مختلفی است که میتواند چند روز به طول بینجامد.
- درگاه واسط یا پرداختیار درگاهی است که بین شما و مشتری دو واسطه وجود دارد. یک سایت پرداختیار و یک سایت بانکی. استفاده از سایتهای واسط به دلیل آسانتر بودن ثبت نام و محدودیتهای کمتر قانونی مورد توجه است. البته این درگاههای واسط ممکن است درصدی کارمزد روی هر تراکنش شما اضافه کنند.
معایب درگاه واسط
درگاههای واسط علاوه بر اینکه ممکن است درصدهایی بابت کارمزد از مبالغ پرداختی شما کسر کنند، معایب دیگری نیز دارند:
- زمان تسویه حساب این درگاهها میتواند چند روز یا حتی چند هفته به طول بینجامد
- درگاههای واسط ممکن است به دلیل شکایتهای مشتریان، واریز مبالغ به حساب شما را متوقف کنند.
- درگاههای واسط اعتبار کمتری از درگاههای مستقیم دارند و برای مبالغ زیاد میتوانند ریسک بیشتری ایجاد کنند.
کد رهگیری مالیاتی
در قوانین جدید، برای دریافت درگاه بانکی لازم است تا کد رهگیری مالیاتی خودتان را دریافت کنید و آن را به درگاه واسط یا درگاه مستقیم بانکی متصل کنید. با این کار، مبالغی که از طریق درگاه دریافت میکنید در پروندهی مالیاتی شما ثبت میشود و بسته به نوع فعالیت، شامل قوانین و درصدهای مالیاتی مربوط میگردد.
اینماد چیست ؟
اینماد مرکزی در وزارت صنعت و معدن و تجارت است که کسب و کارهای اینترنتی را ارزیابی میکند و در صورت داشتن مجموعهای از شرایط، تاییدیهی اینماد را برای آنها صادر میکند. برای دریافت درگاه مستقیم و برخی درگاههای واسط لازم است تا اینماد را دریافت کرده باشید.
برای آشنایی بیشتر با اینماد اینجا کلیک کنید.
مراحل دریافت درگاه مستقیم
برای دریافت درگاه مستقیم بانکی لازم است تا مراحل زیر را دنبال کنید. بیشتر مراحل به صورت آنلاین انجام میشود و نیازی به مراجعهی حضوری وجود ندارد.
- دریافت اینماد
- پر کردن فرم درخواست در بانک
- دریافت کدها و کلیدهای پرداخت آنلاین و نصب در فروشگاه اینترنتی
مراحل دریافت درگاه واسط
- انتخاب شرکت پرداختیار
- ثبت نام و احراز هویت
- دریافت اینماد( بعضی از شرکتها )
- دریافت کدها و کلیدهای پرداخت آنلاین و نصب در فروشگاه اینترنتی