همه با هم برای نابودی ویروس کرونا
ویروس کرونا مدتی است که در بسیاری از کشورهای جهان منتشر شده است و مشکلات و آسیبها و خسارتهای جانی و مالی زیادی را به دنبال داشته است.
با توجه به اینکه هنوز درمان و واکسن موثری برای مقابله با این بیماری کشف نشده است، لازم است تا با همکاری جمعی همه، زنجیرهی انتقال این ویروس مسری شکسته شود تا از ایجاد خسارتهای بیشتر آن جلوگیری شود.
در ادامه فهرست ۵ توصیهی سازمان بهداشت جهانی برای مقابله و پیشگیری از انتشار این ویروس را مشاهده میکنید:
۱- شستن دستها به شکل منظم
دستهای آلوده به ویروس، مهمترین عامل ابتدا به بیماری هستند. با شستشوی منظم و دقیق دستها با آب و صابون یا با ضدعفونی آنها با الکل، آلودگیهای احتمالی را از بین ببرید و احتمال ابتلا به کرونا را کاهش دهید.
همچنین سعی کنید تا حد امکان از لمس اشیا و سطوح در محیط خارج از خانه خودداری نمایید. استفاده از دستکشهای لاتکس یا وینیل در بیرون خانه و دور انداختن آن پیش از ورود به خانه میتواند احتمال آلوده شدن دستها را کمتر کند ولی حتی در صورتی که از دستکش هم استفاده میکنید، لازم است تا پس از خارج کردن دستکش، دستهای خود را شستشو دهید.
۲- عدم لمس دهان، بینی و چشم
ویروس از راه دهان، بینی و چشمها میتواند وارد بدن شود، اگر به دلیل عادت، نمیتوانید از لمس این نقاط خودداری کنید، بهتر است از ماسک استفاده کنید تا احتمال برخورد دستها با صورت را کاهش دهید.
۳- پوشاندن دهان و بینی هنگام سرفه یا عطسه
افراد مبتلا به بیماری ممکن است تا مدت دو هفته بیماری را به صورت نهفته داشته باشند و خودشان هم چندان متوجه نشوند، با پوشاندن دقیق دهان و بینی هنگام سرفه، احتمال انتشار ویروس به اطراف را کاهش دهیم.
۴- دوری از محلهای شلوغ و تجمعها
حضور در محلهای شلوغ از عوامل مهم ابتلا به این ویروس است. تا حد امکان از خانه خارج نشوید و به طور خاص از حضور در محلهای پرجمعیت مثل وسایل حمل و نقل عمومی، فروشگاههای شلوغ، پارکها، و هر محل دیگر که تراکم جمعیت در آن زیاد است خودداری نمایید.
۵- ماندن در خانه در صورت بروز تب، سرفه، مشکلی تنفسی
اگر یکی از علائم ابتلا به بیماری را در خود حس میکنید، حتما در خانه بمانید و ارتباط خود را با دیگران قطع کنید. اگر شرایط بیماری شما بدتر شد، حتما به مراکز درمانی مراجعه کنید یا با شماره تلفنهای اعلام شده جهت مشاوره پزشکی تماس بگیرید.
کمک به اطلاعرسانی و آگاهسازی اطرافیان
بسیاری از افراد به دلایل مختلف ممکن است از سطح آگاهی و هشیاری لازم برای مقابله با این بیماری برخوردار نباشند یا با سادهانگاری از کنار توصیههای بهداشتی عبور کنند، به عنوان یک شهروند مسئول و آگاه، تلاش کنید تا با افزایش آگاهی و نظارت بر رفتارهای پرخطر اطرافیان، نقشی مهم در سلامت آنان و سلامت جامعه داشته باشید.
به امید توقف این بیماری با همراهی و همکاری همهی مردم در تمام نقاط جهان