آموزش نصب لاراول روی XAMPP در ویندوز

قبلا آموزش نصب لاراول روی Wamp را منتشر کرده بودیم، حالا قصد داریم روش نصب آخرین نگارش لاراول را روی XAMPP در ویندوز را هم بررسی کنیم. در این آموزش فرض بر این است که قبلا  Composer و XAMPP را نصب کرده‌اید و با اصول اولیه‌ی آن‌ها آشنایی دارید.

مثل آموزش قبلی تغییراتی در ساختار شاخه‌های لاراول انجام می‌دهیم تا استفاده‌ی آن روی هاست اشتراکی آسان‌تر باشد و ساده‌تر بتوانید در کنار سیستم‌های دیگر مثل وردپرس از لاراول هم استفاده کنید.

چند نکته‌ی امنیتی و کاربردی دیگر که برای شروع برنامه‌نویسی وب با لاراول نیاز است را نیز در همین آموزش یادآوری خواهیم کرد.

۱- دانلود بسته‌ی لاراول

به مخزن لاراول در گیت‌هاب مراجعه می‌کنیم و آخرین نسخه از لاراول را دانلود می‌کنیم. در حال حاضر آخرین نسخه ۱۱.۲ است.

گیت هاب لاراول

محتویات بسته را در شاخه‌ی htdocs نرم‌افزار XAMPP استخراج می‌کنیم. برای مثال چیزی شبیه به

D:\xampp\htdocs\laravel

البته مسیر نصب ما متفاوت است و در ادامه با مسیر z:\zhost\laravel کار را ادامه می‌دهیم. پس از استخراج فایل‌های شما داخل شاخه‌ی لاراول به شکل زیر باید باشد:

محتویات استخراج شده لاراول

۲- جابجایی شاخه‌های لاراول

لاراول به صورت پیش‌فرض طوری شاخه‌بندی شده است که بخشی از فایل‌ها باید خارج از شاخه‌ی اصلی باشند تا دسترسی مستقیم به آن‌ها غیرممکن باشد. ما شاخه‌ها را طوری جابجا می‌کنیم تا همه در کنار هم باشند. البته با کمک htaccess امنیت لازم را برقرار خواهیم کرد.

ساخت یک شاخه به نام laravel

در کنار فایل‌های موجود، یک شاخه‌ی جدید به نام laravel بسازید و تمام فایل‌ها به جز public را داخل آن منتقل کنید. پس از انجام این کار فایل‌های شما به شکل زیر خواهند بود:

ساخت شاخه laravel

قبل از هرکاری، وارد شاخه‌ی laravel شوید و یک فایل ‎.htaccess ایجاد کنید. در ویندوز لازم است تا فایل جدید با یک نقطه در ابتدا و یک نقطه در انتها (.htaccess.) ساخته شود تا بتوانید نام صحیح فایل را که یک نقطه در ابتدا دارد به دست آورید.

کد زیر را داخل فایل قرار دهید و آن را ذخیره کنید:

کد بالا دسترسی مستقیم به محتویات این شاخه را به طور کامل مسدود می‌کند و بازدیدکنندگان سایت شما نمی‌توانند هیچ فایلی را از این شاخه مشاهده یا اجرا کنند.

انتقال محتویات public به بیرون و حذف public

حالا محتویات شاخه‌ی public را به بیرون منتقل کنید و شاخه‌ی public را حذف کنید. وضعیت جدید به این شکل خواهد بود:

ساختار نهایی فایل‌ها
اکنون فایل index.php را ویرایش کنید و تمام عبارت‌های «/..» را با «/laravel» جایگزین کنید:

فایل index ویرایش شده

ساخت فایل env

فایل env تنظیمات پروژه‌ی شماست. به شاخه‌ی لاراول مراجعه کنید و یک کپی از فایل «‎.env.example» تهیه کنید و نام آن را به «‎.env» تغییر دهید. دقت کنید که مثل فایل htaccess لازم است تا موقع تغییر نام یک نقطه در ابتدا و یک نقطه در انتها قرار دهید تا نام فایل به درستی ذخیره شود.

اکنون فایل را باز کنید و قسمت تنظیمات پایگاه داده را که به شکل زیر است، ویرایش کنید:

بسته به نیاز نام کاربری و رمز پایگاه داده را تغییر دهید. همچنین یک پایگاه داده به نام laravel روی mysql ایجاد کنید تا فریم‌ورک بتواند اطلاعات خود را آنجا ذخیره کند.

۳- تنظیم کلید امنیتی و دانلود وابستگی‌ها

یک پنجره‌ی خط فرمان باز کنید و به شاخه‌ی laravel\laravel بروید. سپس دستور زیر را اجرا کنید:

composer install

اگر کامپوزر را به درستی نصب کرده باشید، دانلود بسته‌های جانبی آغاز می‌شود و چیزی شبیه به اطلاعات زیر را مشاهده خواهید کرد:

کامپوزر در حال کارپس از تکمیل نصب، دستور زیر را اجرا کنید تا کلید امنیتی پروژه ثبت شود:

php artisan key:generate

کلید ثبت شد

اگر در هنگام اجرای دستور بالا با خطای عدم دسترسی به فایل php مواجه شدید، دستور زیر را اجرا کنید و مسیر صحیح نصب XAMPP را در آن اصلاح کنید:

set path=d:\xampp\php

۴- ساخت جدول‌های اولیه

در همان پنجره‌ی خط فرمان دستور زیر را اجرا کنید تا جدول‌های اولیه لاراول شامل جدول کاربران و migrationها ساخته شود:

php artisan migrate

۵- باز کردن لاراول

مرورگر را باز کنید و به مسیر http://localhost/laravel بروید. چیزی شبیه به تصویر زیر قابل مشاهده خواهد بود. این تصویر نشان می‌دهد که لاراول به خوبی نصب شده و می‌توانید طراحی سایت و برنامه‌نویسی با لاراول را شروع کنید.

پایان نصب لاراول

با آرزوی موفقیت و پیشرفت برای شما !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *