فریم ورک Lumen چیست و چه کاربردهایی دارد ؟

لومن یا Lumen یک فریم‌ورک php است یا به عبارت بهتر، یک میکروفریم‌ورک است. میکروفریم‌ورک‌ها، فریم‌ورک‌هایی هستند که با هدف اجرای پروژه‌های کوچک و متوسط و با توجه ویژه به سرعت زیاد طراحی و پیاده‌سازی می‌شوند.

دو میکروفریم‌ورک شناخته‌شده‌ی دیگر در کنار لومن، اسلیم( Slim ) و سیلکس( Silex ) هستند.

لومن

لومن و لاراول

لومن توسط توسعه‌دهنده‌ی لاراول Taylor Otwell برنامه‌نویسی شده است و برنامه‌های نوشته شده با این فریم‌ورک به آسانی می‌توانند به لاراول مهاجرت کنند. لومن دارای بخش‌های اصلی فریم‌ورک لاراول شامل Eloquent، Caching، Routing، Middleware و Service Container می‌باشد و به همین دلیل برای برنامه‌نویسان لاراول، زمان اندکی نیاز خواهد بود تا با این فریم‌ورک نیز به برنامه‌نویسی و طراحی سایت بپردازند.

با این حال نباید فراموش کرد که لومن و لاراول دو پروژه‌ی مجزا از هم هستند و تمامی ویژگی‌ها و قابلیت‌های لاراول مثل Cashier، Passport، Scout و برخی دیگر در لومن موجود نیستند.

کاربرد لومن

لومن به دلیل سرعت بالایی که دارد، برای نوشتن پروژه‌هایی که سرعت در آن اهمیت دارد می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین به دلیل حجم کم و امکانات گزینشی و محدودتر نسبت به لاراول، برای توسعه‌ی APIها، سرویس‌ها و میکروسرویس‌های تحت وب گزینه‌ای مناسب به شمار می‌رود.

در عین حال لومن قابلیت‌های گسترده‌ای دارد که حتی می‌تواند برای طراحی سایت‌های ساده یا پیشرفته استفاده شود.

آیا لومن برای پروژه من مناسب است ؟

بسته به اینکه ابعاد پروژه چقدر است و در آینده چه برنامه‌هایی برای توسعه و تغییرات در آن وجود دارد، می‌توان به تصمیم نهایی رسید. به طور کلی اگر یک پروژه طراحی سایت کوچک داشته باشید یا می‌خواهیم یک میکروسرویس تحت وب ایجاد کنید، لومن یک گزینه‌ی مناسب برای شما به حساب می‌آید ولی اگر پروژه‌ای بزرگ با قابلیت‌های متعدد را بخواهید برنامه‌نویسی کنید، ممکن است لاراول گزینه‌ی بهتری برای شما باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *