DNS Server چیست ؟

هر سایت اینترنتی روی سروری( Server ) یا هاستی که به اینترنت متصل است میزبانی می‌شود. اتصال به هاست یا سرورهای اینترنتی تنها با دانستن IP این سیستم‌ها امکان پذیر است. بنابراین برای اینکه بتوانیم محتوای یک سایت مانند گوگل را مشاهده کنیم، لازم است تا شماره‌ی IP سرور آن را که شامل چهار عدد مانند 216.58.209.206 می‌باشد به خاطر بسپاریم.

DNS

با توجه به مشکل بودن این کار، طراحان اینترنت، سیستمی که بتواند این مشکل را حل کند، ابداع کردند. به جای حفظ کردن IP هر سرور یا هاست، کافی است تا نامی به این سیستم اختصاص دهیم. برای مثال نشانی google.com را به 216.58.209.206 اختصاص خواهیم داد.

تبدیل نام‌های اختصاص داده شده به هر هاست نیازمند یک پایگاه داده‌ی مرکزی است که هر کاربر لازم است پیش از باز کردن سایت مورد نظر خود، ابتدا IP هاست هدف را از این پایگاه داده استخراج کند و سپس با استفاده از IP یافته شده، به سایت مورد نظر متصل شود.

تبدیل نام سایت به نشانی IP یا به عبارت دیگر تبدیل google.com به 216.58.209.206 به صورت خودکار توسط مرورگر با اتصال به پایگاه داده‌های نام‌های اینترنتی که DNS Server ( Domain Name System Server ) نام دارند انجام می‌شود.

به دلیل زیاد بودن تعداد سایت‌های اینترنتی، تعداد DNS Serverها نیز زیاد هستند. هر کاربر بر اساس منطقه‌ی جغرافیایی که در آن واقع شده به نزدیک‌ترین DNS Server متصل می‌شود. DNS Serverها می‌توانند با یکدیگر ارتباط داشته باشند و یکدیگر را از آخرین ردیف‌های ثبت شده در پایگاه داده‌ی نام‌های اینترنتی باخبر کنند.

روش ثبت یک ردیف در DNS Serverها

یکی از مراحل پس از طراحی سایت و پیش از قراردادن آن در اینترنت، تهیه‌ی یک نام دامنه یا Domain است. برای اینکه بتوانیم نام دلخواه را برای سایت خود انتخاب کنیم، لازم است تا یک دامنه یا نام اینترنتی را خریداری کنیم. شرکت‌های متعددی که هر یک مسئول فروش دامنه‌هایی با پسوندهای مختلف هستند، دامنه‌ها را برای خرید در اختیار شما قرار می‌دهند. پس از خرید دامنه، لازم است تا IP هاست یا سرور اینترنتی خود را برای فروشنده‌ی دامنه مشخص نماییم تا مخاطبان ما بتوانند در قدم اول به سرویس‌دهنده‌ی دامنه متصل شوند و در قدم دوم IP هاست ما را بیابند و سایت ما را مشاهده نمایند.

زیرساخت‌های فنی و ارتباطی برای تبدیل نام اینترنتی یا دامنه به IP شامل پروتکل‌ها و استانداردهای متنوعی است ولی با کمک مرورگرهای پیشرفته امروزی و ارتباطات پشت صحنه میان DNS Serverها، تهیه‌ی دامنه و راه‌اندازی یک سایت جدید به آسانی برای کاربران امکان‌پذیر شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان تلفنی
۶۵ ۸۹ ۹۶ ۸۸ - ۰۲۱
۹۱ ۸۴ ۹۶ ۸۸ - ۰۲۱