Parked Domain چیست و چه کاربردها و ویژگی‌هایی دارد ؟

Parked Domain یا دامنه پارک شده یا Alias Domain شیوه‌ای از اضافه کردن دامنه به هاست است. هنگام خرید هاست ممکن است با این متغیر در بین ویژگی‌های هاست مواجه شوید. در ادامه کاربردها و نکات لازم در خصوص دامنه پارک شده را بررسی می‌کنیم.

هنگامی که یک هاست خریداری می‌کنید، لازم است تا یک دامنه‌ی اصلی به آن متصل نمایید. علاوه بر دامنه‌ی اصلی می‌توانید چندین دامنه‌ی دیگر را به صورت‌های مختلف به هاست وصل کنید که یکی از این انواع Parked یا Alias است.

Parked Domain

ویژگی‌های Parked Domain

  • این دامنه به صورت پیش‌فرض به شاخه‌ی اصلی هاست متصل می‌شود و امکان تغییر شاخه‌ی آن وجود ندارد.
  • با وارد کردن نشانی دامنه‌ی جدید، محتوای یکسان با سایت اصلی دیده می‌شود. مثلا اگر نام دامنه‌ی اصلی شما example.com باشد و دامنه‌ی دوم شما example.ir باشد، با تعریف کردن دامنه‌ی دوم به صورت Parked، کاربران اسم هر کدام از دامنه‌ها را که تایپ کنند، محتوای یکسانی را مشاهده می‌کنند.
  • شرکت‌های هاستینگ معمولا محدودیتی در تعداد Parked Domain ندارند و به تعداد دلخواه دامنه را می‌توانید روی یک هاست فعال کنید.

نکات سئو مربوط به Parked Domain

باز شدن یک محتوای یکسان روی دو دامنه ممکن است برای سئو سایت شما اثر منفی داشته باشد. هرچند گوگل تلاش می‌کند تا تشخیص دهد که دو دامنه مربوط به یک سایت هستند ولی همیشه این اتفاق نمی‌افتد.

برای جلوگیری از آسیب‌های سئو به سایت هنگام استفاده از دو دامنه، دو کار قابل انجام است:

  1. بهترین کار هنگام اضافه کردن دامنه‌ی دوم، هدایت کاربران با استفاده از Redirect از نوع ۳۰۱ به دامنه‌ی اول است. این کار می‌تواند از طریق پنل هاست( مثل cPanel ) یا در سطح CMS مثل وردپرس و جوملا انجام شود.
  2. اگر می‌خواهید کاربران با وارد کردن اسم هر دامنه، بتوانند محتوا را ببینند و لازم نباشد از دامنه‌ی دوم به دامنه‌ی اول هدایت شوند، با استفاده از متاتگ canonical می‌بایست برای گوگل مشخص کنید که هر صفحه از سایت روی دامنه‌ی دوم در حقیقت همان صفحه روی دامنه‌ی اول است. یک نمونه از کد canonical برای دامنه‌ی اصلی example.com و دامنه‌ی فرعی example.ir به این صورت است:

روش اضافه کردن Alias Domain در cPanel و هدایت آن به دامنه‌ی اصلی

در پنل cPanel دامنه‌های پارک شده با نام Alias Domain شناخته می‌شوند. برای اضافه کردن یک دامنه‌ی جدید به هاست از بخش جستجو بالای سایت عبارت Alias را جستجو کنید و به بخش مربوط مراجعه کنید:

اضافه کردن دامنه Alias در cPanel

همان طور که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید، در فیلد مربوط نام دامنه‌ی دوم را وارد می‌کنیم و روی دکمه‌ی «Add Domain» کلیک می‌کنیم. در بعضی هاست‌ها ممکن است پیش از انجام فعالیت فوق لازم باشد تا DNSهای دامنه‌ی دوم را به درستی تنظیم کنید.

پس از تکمیل فرآیند پیام موفقیت را مشاهده می‌کنید.

هدایت دامنه‌ی دوم به دامنه‌ی اصلی از طریق cPanel

همان طور که در بخش نکات سئو گفته شد، باز شدن یک محتوا با دو دامنه برای سئو سایت شما خطر آفرین است و بهتر است بعد از اضافه کردن Alias، کار Redirect آن را هم به صورت زیر انجام دهید:

اضافه کردن Redirect به Alias Domain

دامنه‌ی مورد نظر را در لیست دامنه‌های Alias پیدا کنید و روی لینک «Manage Redirection» کلیک کنید.

تعیین آدرس مقصد برای Redirect

نام دقیق دامنه را وارد کنید. دقت کنید که پروتکل http یا https را هم درج نمایید و همچنین از قراردادن علامت Slash در انتهای آدرس خودداری کنید تا کلیه‌ی زیر آدرس‌های دامنه‌ی دوم به آدرس متناظر در دامنه‌ی اصلی هدایت شوند.

پس از وارد کردن آدرس، روی دکمه‌ی «Save» کلیک کنید.

برای پاک کردن Redirect می‌توانید به همین بخش مراجعه کنید و دامنه یا Redirect آن را به طور کامل حذف کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *