برنامهنویسی وردپرس چیست ؟
سیستم مدیریت محتوای وردپرس هرچند بدون نیاز به برنامهنویسی قابلیت طراحی سایت با امکانات مختلف را در اختیار شما قرار میدهد ولی به این معنی نیست که برنامهنویسی در آن ممکن نیست یا انجام این کار مزیتی به همراه ندارد.
برنامهنویسی وردپرس چیست و شامل چه فعالیتهایی میشود ؟
وردپرس به طور معمول در دو قسمت با کمک برنامهنویسی میتواند توسعه پیدا کند و امکان انجام فعالیتهایی را بیابد که بدون برنامهنویسی مقدور نیستند:
- برنامهنویسی افزونههای وردپرس
- برنامهنویسی قالبهای اختصاصی و سفارشی وردپرس
امکاناتی که در وردپرس به صورت معمول وجود دارند برای پوشش دادن به نیازهای عمومی طراحی شدهاند. پیادهسازی سایتهایی با کاربردهای کاتالوگی و فروشگاهی و برخی انواع متداول دیگر سایتها به آسانی با کمک وردپرس و هزاران افزونهای که در اینترنت موجود هستند، کاری آسان است.
با این حال برخی فعالیتها یا عملکردهای سفارشی وجود دارند که بدون انجام برنامهنویسی یا کدنویسی افزونههای وردپرس در دسترس نیستند.
برای مثال ارتباط موجودی و عملکردهای مختلف یک فروشگاه اینترنتی با نرمافزار حسابداری درونسازمانی یا ایجاد بخشهای ویژه داخل سایتهای وردپرس بدون برنامهنویسی سفارشی امکانپذیر نیستند.
همچنین در بخش قالبهای وردپرس نیست، امکانات گستردهای در قالبهای وردپرس وجود دارند ولی بعضی عملکردهای مورد نیاز برای شرکت یا سازمان شما ممکن است در این قالبها وجود نداشته باشند و لازم باشد تا به صورت ویژه برنامهنویسی شوند.
ویرایش و توسعهی افزونههای موجود
افزونههای متعددی برای وردپرس وجود دارند ولی امکانات آنها میتواند با نیازهای شما تفاوتهایی داشته باشند. یک برنامهنویس وردپرس میتواند افزونههای موجود را که شامل دهها هزار خط کدهای برنامهنویسی باشند به طور ویژه برای نیازهای شما سفارشیسازی کند و بخشها و عملکردهایی به آن بیفزاید که پیش از این در دسترس نبودهاند.
استفاده از وردپرس به عنوان فریمورک برنامهنویسی
یک کاربرد دیگر وردپرس به عنوان یک فریمورک برنامهنویسی است. امکانات مختلف و افزونههای متعددی که در وردپرس وجود دارند میتواند یک مزیت قابل توجه برای کاهش زمان توسعهی سایتهای داخلی سازمانها به شمار برود. با برنامهنویسی افزونههای اختصاصی و اضافه کردن آن به وردپرس میتواند عملکردهایی را در بخش مدیریت وردپرس ایجاد نمود که پیش از این وجود نداشتهاند. به این نوع استفاده از وردپرس، Headless گفته میشود.