ModSecurity چیست؟

تهدیدهای زیادی سایت‌های اینترنتی را هدف قرار می‌دهد. این تهدیدها می‌توانند برای سرقت اطلاعات باشند یا برای سوء استفاده از برند و دارایی‌های دیجیتال شما برنامه‌ریزی شوند. شناسایی و مسدود کردن خطرات امنیتی در سایت‌ها با ابزارها و روش‌های مختلفی در لایه‌های گوناگون به انجام می‌رسد. یکی از این ابزارها که در وب سرور آپاچی قابل فعال‌سازی است، ModSecurity نام دارد و ‎بخش قابل توجهی از تلاش‌ها برای نفوذ به سایت شما را شناسایی و مختل می‌کند.

ModSecurity

 ModSecurity چیست ؟

یکی از این لایه‌های امنیتی که در نزدیک‌ترین لایه به نرم‌افزار فعالیت می‌کند، ModSecurity یا Modsec نام دارد. ModSecurity یک افزونه‌ی امنیتی در محیط وب سرور Apache است. این افزونه حاوی قوانین قابل تغییری است که برای شناسایی تهدیدهای معمول و متداول در دنیای وب به کار می‌روند. برخی از این تهدیدها عبارتند از: SQL Injecton، XSS و جلوگیری از ورود غیرمجاز.

ModSecurity افزونه‌ای رایگان است. برخی افراد، گروه‌ها و شرکت‌ها فهرست قوانین امنیتی خاصی برای ModSecurity توسعه داده‌اند که کمک می‌کند تهدیدهای جدید بهتر شناسایی شوند، همچنین درصد خطا در شناسایی کاهش یابد. شرکت مشهور امنیتی کومودو یک از این شرکت‌ها است.

مزایا و معایب ModSecurity

مهم‌ترین مزیت استفاده از ModSecurity، دستیابی ارزان‌قیمت و سریع به حد قابل قبولی از امنیت است. نصب و راه‌اندازی این افزونه در زمان بسیار کوتاه و با تخصص کمی در حوزه‌ی امنیت قابل انجام است. همچنین می‌توان با استفاده از قوانین تعریف شده توسط اشخاص و شرکت‌های معتبر، امنیت نرم‌افزار تحت وب را بهبود چشم‌گیری بخشید.

استفاده از ModSecurity دو اشکال قابل توجه به دنبال دارد. اشکال اول، اشتباه‌های این افزونه است. احتمال دارد به دلیل تعریف نادرست قوانین، برخی استفاده‌های معمول از سایت با اشکال‌هایی مواجه شود. این اشکال با انجام تغییرات در تنظیمات افزونه تا حد زیادی قابل رفع شدن است. اشکال دوم، کاهش کارایی و سرعت اجرای سایت است. زیرا این افزونه نرم‌افزاری است و توان پردازشی سیستم شما استفاده می‌کند.

موارد استفاده از ModSecurity

استفاده از ModSecurity در بسیاری از موارد می‌تواند کمک بزرگی به حفظ امنیت باشد. برای مثال هنگامی که از یک CMS قدیمی استفاده می‌کنید که به دلیل تغییرات زیاد یا عدم توسعه، امکان به روزرسانی آن وجود ندارد. CMSهای قدیمی اهداف خوبی برای خرابکاران و هکرهای اینترنتی هستند. مثال دیگر هنگامی است که یک سایت نه چندان ایمن و نوشته شده در گذشته را در اختیار دارید و عملا امکان بررسی و بازنویسی بخش‌های حساس آن برایتان امکان‌پذیر نیست.

بسیاری از هکرها برای شناسایی حفره‌های امنیتی از ابزارها و اسکریپت‌هایی استفاده می‌کنند که به صورت کور تلاش می‌کنند اشکالات متداول را در سایت‌ها و نرم‌افزارهای تحت وب شناسایی کنند. استفاده از ModSecurity سپری قوی در برابر این گروه از خرابکاران است.

ModSecurity در مقایسه با فایروال سخت‌افزاری و سرویس‌های ابری

محل اجرای ModSecurity به عنوان افزونه‌ای در وب سرور آپاچی است. بنابراین بخشی از توان و حافظه‌ی سیستم درگیر آن خواهد شد. اگر سرعت و حافظه‌ی سرور توان کافی برای پاسخگویی به درخواست‌ها و پردازش امنیتی آن‌ها را نداشته باشد، می‌بایست به روش‌های جایگزین دیگر مانند فایروال سخت‌افزاری، فایروال نرم‌افزاری یا سرویس‌های واسط مانند CloudFlare بیندیشید. هر یک از این ابزارها و روش‌ها مزایا، معایب و هزینه‌های خاص خود را به دنبال خواهند داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *