WebKit چیست ؟

وب‌کیت (WebKit) یک موتور رندر صفحات وب است که هسته‌ی مرکزی مرورگر در نمایش محتوای صفحات سایت‌ها به شما می‌رود. در واقع موتوری که وظیفه تجزیه و تحلیل کدهای html ،xhtml و … و تولید و نمایش ظاهر صفحه را برعهده دارد، وب کیت است نه مرورگر! زمانی که دو مرورگر از یک موتور رندر استفاده کنند، خروجی یکسانی از یک کد html و css ایجاد می‌کنند.

مرورگرهای در این میان وظیفه دارند تا ارتباط با اینترنتی، موارد امنیتی، تجربه کاربری، به‌روزرسانی و سایر تنظیمات مربوط به استفاده از اینترنت را در اختیار شما قرار می‌دهند. در حقیقت مرورگر واسطه‌ای بین کاربر و موتور رندر است.

تاریخچه Webkit

وب‌کیت در اصل توسط شرکت اپل از کتابخانه‌های نرم‌افزاری KHTML که در مرورگر کانگورو استفاده می‌شد، متولد شد. وب‌کیت در حال حاضر توسط اشخاصی که به پروژه کی‌دی‌ای، شرکت اپل، نوکیا، گوگل، بیت‌استریم، تورچ موبایل، سامسونگ و سایرین مرتبط هستند توسعه می‌یابد. وب‌کیت از سیستم‌عامل‌های مک اواس اکس، ویندوز، گنو/لینوکس و سیستم‌عامل‌های شبه‌ یونیکسی پشتیبانی می‌کند.

ویژگی‌های خاص موتورهای رندر در طراحی سایت

موتورهای رندر به طور مداوم در حال توسعه و اضافه شدن امکانات جدید هستند. برخی از امکانات جدید که به این موتورها اضافه می‌شوند، اختصاصی هستند و در استانداردهای وب وجود ندارند. این ویژگی‌ها اگر در قالب امکانات جدید CSS باشند، برای اینکه از قوانین استاندارد قابل تشخیص باشند و مشکلی در عملکردهای استاندارد مرورگرهای دیگر ایجاد نکنند، با پیشوندهایی در مرورگر قابل استفاده هستند.

این پیشوند برای موتور وب کیت، webkit، برای موتور Gecko مربوط به فایرفاکس از پیشوند moz و برای نسخه‌های قدیمی مرورگرهای اینترنت اکسپلورر و اپرا ms و o بودند. البته مرورگر اینترنت اکسپلورر اکنون با نام Edge شناخته می‌شود و از موتور webkit استفاده می‌کند و مرورگر اپرا هم به همین شکل با استفاده از وب کیت، محتوای صفحات وب را نمایش می‌دهد.

هنگامی که یکی از این ویژگی‌های اختصاصی موتورهای رندر، به صورت استاندارد در بیاید، پیشوندهای نوشته شده حذف می‌شوند. لازم به ذکر است گاهی مرورگرها تا مدت‌ها همچنان از دستورات با پیشوند هم پشتیبانی می‌کنند و حتی ممکن است یک مرورگر پیشوندهای اختصاصی مرورگرهای دیگر را هم شناسایی نماید.

یک مثال از استفاده‌ی پیشوندها در کدهای CSS در ادامه قابل مشاهده است:

در حال حاضر کد repeatinglineargradient استاندارد شده است و میتوان از آن بدین صورت استفاده کرد:

 

۲ نظر در مورد «WebKit چیست ؟»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان تلفنی
۶۵ ۸۹ ۹۶ ۸۸ - ۰۲۱
۹۱ ۸۴ ۹۶ ۸۸ - ۰۲۱