www چیست ؟

www مخفف World Wide Web ( به معنی وب یا شبکه جهانی ) است و از گذشته در ابتدای آدرس سایت‌ها قرار می‌گرفته است. در این نوشته با علت این موضوع و تغییراتی که در گذر زمان برای www رخ داده است آشنا می‌شویم.

www

تاریخچه شبکه جهانی وب:

شبکه جهانی وب توسط دانشمند انگلیسی ، تیم برنرز لی (Tim Berners-Lee) در سال 1989 اختراع شد. وی در آن زمان در سرن (CERN) کار می کرد. در ابتدا ، شبکه جهانی وب برای برآوردن نیاز به اشتراک خودکار اطلاعات بین دانشمندان در سراسر جهان ایجاد شد، به طوری که آنها می توانستند داده ها و نتایج آزمایش ها و مطالعات خود را به راحتی با یکدیگر به اشتراک بگذارند.

بیش از 1700 دانشمند از بیش از 100 کشور، در سرن مشغول به کار بودند. اینترنت و Hypertext در این زمان موجود بودند ، اما هیچ کس فکر نمی کرد که چگونه از اینترنت برای پیوند یا اشتراک یک سند به سند دیگر استفاده کند.

تیم برنرز لی بر سه فناوری اصلی HTML ، URL و HTTP متمرکز شد که  رایانه ها می توانند از یکدیگر درک کنند. بنابراین ، هدف اصلی اختراع WWW تلفیق فن آوری های اخیر رایانه، شبکه های داده و hypertext در یک سیستم اطلاعاتی جهانی کاربر پسند و کارآمد بود.

نحوه شروع اختراع:

در مارس 1989 ، تیم برنرز لی ابتکار عمل را به سمت اختراع WWW گرفت و اولین پیشنهاد را برای شبکه جهانی وب نوشت. بعداً ، او پیشنهاد دیگری را در ماه مه 1990 نوشت.

پس از چند ماه ، در نوامبر 1990 ،WWW به عنوان یک پروپوزال مدیریتی به رسمیت شناخته شد. این پروپوزال مفاهیم کلیدی و اصطلاحات تعریف شده مربوط به وب را تشریح کرده بود. در این پروپوزال، توضیحی از "پروژه هایپرتکست" به نام World Wide Web ارائه شده بود که در آن می توان اسناد ابر متن را توسط مرورگرها مشاهده کرد. پیشنهاد وی شامل سه فناوری اصلی (HTML ، URL و HTTP) بود.

در سال 1990 ، تیم برنرز لی توانست اولین وب سرور و مرورگر را در سرن اجرا کند تا ایده های خود را نشان دهد. او از رایانه NeXT برای تهیه كد برای وب سرور خود استفاده كرد و این یادداشت بر روی آن قرار داد "این دستگاه سرور است. آن را خاموش نکنید !! "

در سال 1991 ، تیم اولین وب سایت و وب سرور جهان را ایجاد کرد. آدرس آن info.cern.ch بود و در رایانه NeXT در CERN  به آدرس http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html بعنوان اولین آدرس صفحه وب در حال اجرا بود.

این صفحه به اطلاعات مربوط به پروژه WWW و همچنین در مورد سرورهای وب ، توضیحات ابر متن و اطلاعات مربوط به ایجاد یک وب سرور پیوند داشت.

وب رشد کرد:

پلتفرم رایانه NeXT توسط تعدادی از کاربران قابل دسترسی بود. بعداً ، توسعه مرورگر "line-mode" ، که می تواند بر روی هر سیستم اجرا شود ، آغاز شد. در سال 1991 ، برنر لی نرم افزار WWW خود را با مرورگر 'line-mode' ، نرم افزار وب سرور و کتابخانه ای برای توسعه دهندگان وب معرفی کرد.

در مارس 1991 ، نرم افزار WWW در دسترس همكاراني بود كه از رايانه هاي CERN استفاده مي كردند. بعد از چند ماه ، در اوت 1991 ، وی نرم افزار WWW را در گروههای خبری اینترنتی معرفی کرد و توجه به این پروژه را در سراسر جهان به خود جلب کرد.

رابط گرافیکی برای اینترنت ، اولین بار در 6 آگوست 1991 توسط تیم برنرز لی معرفی شد. و در نهایت در 23 اوت 1991 ، در دسترس همگان بود.

 

جهانی شدن:

اولین وب سرور در دسامبر 1991 در ایالات متحده به اینترنت آمد. در این زمان ، فقط دو نوع مرورگر وجود داشت. نسخه اصلی توسعه فقط در دستگاه های NeXT و مرورگر "line-mode" موجود بود که نصب و راه اندازی آن بر روی هر سیستم عاملی، آسان اما کاربرپسند بود و از قدرت محدودی برخوردار بود.

برای بهبود بیشتر ، برنرز لی از دیگر توسعه دهندگان از طریق اینترنت خواست تا در توسعه آن نقش داشته باشند. بسیاری از توسعه دهندگان مرورگرهایی را برای سیستم X-Window نوشتند. اولین سرور وب ، خارج از اروپا ، در سال 1991 در دانشگاه استاندارد در ایالات متحده معرفی شد. در همان سال ، تنها ده وب سرور شناخته شده در سراسر جهان وجود داشتند.

بعداً در اوایل سال 1993 ، مرکز ملی برنامه های رایانه ای رایانه ای (NCSA) اولین نسخه از مرورگر Mosaic خود را معرفی کرد که در محیط X Window System اجرا شد. بعداً ، NCSA نسخه هایی را برای رایانه های شخصی و محیط های Macintosh منتشر کرد. با معرفی مرورگرهای کاربر پسند در این رایانه ها ، WWW شروع به گسترش فوق العاده ای در سراسر جهان کرد.

سرانجام ، کمیسیون اروپا اولین پروژه وب خود را در همان سال با سرن (به عنوان یکی از شرکای خود) تصویب کرد. در آوریل سال 1993 ، سرن کد منبع WWW را به صورت رایگان و بدون حق امتیاز در دسترس همگان قرار داد و به این ترتیب آن را به صورت نرم افزاری رایگان قرار داد. رایگان بودن به معنای آن است که شخص حق دارد بدون پرداخت حق الزحمه یا هزینه مجوز از مطالب حق چاپ یا مالکیت معنوی استفاده کند. بنابراین ، سرن به مردم این امکان را داد تا از کد و پروتکل وب به صورت رایگان استفاده کنند. فناوری هایی که برای ایجاد WWW ایجاد شده بودند به منبع آزاد تبدیل شدند تا مردم بتوانند به صورت رایگان از آنها استفاده کنند. سرانجام ، مردم برای تهیه اطلاعات و اهداف مشابه دیگر ، اقدام به ایجاد وب سایت برای مشاغل آنلاین کردند.

در پایان سال 1993 ، بیش از 500 وب سرور وجود داشت و WWW  یک درصد از کل ترافیک اینترنت را در اختیار گرفت. در ماه مه 1994 ، نخستین کنفرانس بین المللی گسترده جهانی وب در CERN با حضور حدود 400 کاربر و توسعه دهنده برگزار شد و به عنوان "Woodstock of the Web" معروف شد. در همان سال ، شرکت های مخابراتی دسترسی به اینترنت را آغاز کردند .

در همان سال ، یک کنفرانس دیگر در ایالات متحده برگزار شد که بیش از 1000 نفر در آن شرکت کردند. این سازمان توسط NCSA و کمیته بین المللی تازه تاسیس WWW (IW3C2) تشکیل شد. در پایان سال جاری (1994) ، شبکه جهانی وب حدود 10000 سرور و 10 میلیون کاربر داشت.

شبکه جهانی وب چگونه کار می کند؟

اکنون ، ما درک کرده ایم که WWW مجموعه ای از وب سایت های متصل به اینترنت است تا افراد بتوانند اطلاعات را جستجو و به اشتراک بگذارند. حال ، بگذارید بفهمیم چطور کار می کند!

وب مطابق با فرمت اصلی سرویس دهنده-سرویس دهنده اینترنت مطابق شکل زیر عمل می کند. سرورها در صورت درخواست کاربران ، صفحات وب یا اطلاعات را به رایانه های کاربر در شبکه، ذخیره و انتقال می دهند. وب سرور یک برنامه نرم افزاری است که با استفاده از یک مرورگر به صفحات وب درخواست شده توسط کاربران وب خدمات می دهد. رایانه کاربری که از سرور، اطلاعات را درخواست میکند به عنوان مشتری (client) شناخته می شود. مرورگر ، که بر روی رایانه کاربر نصب شده است ، به کاربران امکان می دهد اسناد بازیابی شده را مشاهده کنند.

همه وب سایت ها در سرورهای وب ذخیره می شوند. درست همانطور که شخصی در یک خانه در اجاره زندگی می کند ، یک وب سایت فضایی را در یک سرور اشغال می کند و در آن ذخیره می شود.

لحظه ای که مرورگر را باز کرده و URL را در نوار آدرس تایپ می کنید یا در Google چیزی جستجو می کنید ، WWW شروع به کار می کند. سه فناوری اصلی در انتقال اطلاعات (صفحات وب) از سرورها به مشتری (رایانه کاربران) وجود دارد. این فناوری ها شامل مرورگرهای Hypertext Language (HTML) ، پروتکل انتقال Hypertext (HTTP) و مرورگرهای وب است.

زبان نشانه گذاری هایپرتکست (HTML):

HTML یک زبان نشانه گذاری استاندارد است که برای ایجاد صفحات وب استفاده می شود. این ساختار صفحات وب را از طریق عناصر HTML یا برچسب ها توضیح می دهد. این برچسب ها برای سازماندهی بخش هایی از مطالب مانند "عنوان" ، "پاراگراف" ، "جدول" ، "تصویر" و موارد دیگر استفاده می شود. هنگامی که یک صفحه وب باز می کنید ، برچسب های HTML را نمی بینید زیرا مرورگرها برچسب ها را نشان نمی دهند و از آنها فقط برای ارائه محتوای یک صفحه وب استفاده می کنند. به عبارت ساده ، از HTML برای نمایش متن ، تصاویر و منابع دیگر از طریق یک مرورگر وب استفاده می شود.

مرورگر اینترنت:

یک مرورگر وب ،برنامه ای است که متن ، داده ، تصاویر ، فیلم ها ، انیمیشن و موارد دیگر را نمایش می دهد. این نرم افزار یک رابط نرم افزاری را فراهم می کند که به شما امکان می دهد روی منابع پیوند داده شده در شبکه جهانی وب کلیک کنید. وقتی برای راه اندازی آن روی نماد مرورگر نصب شده روی رایانه خود دوبار کلیک می کنید ، به World Wide Web متصل می شوید و می توانید Google را جستجو کنید یا URL را در نوار آدرس تایپ کنید.

در ابتدا به دلیل پتانسیل محدود ، مرورگرها فقط برای مشاهده اطلاعات مورد استفاده قرار می گرفتند. امروز ، آنها پیشرفته تر هستند؛ در کنار مشاهده اطلاعات می توانید از آنها برای ارسال نامه الکترونیکی ، انتقال پرونده های چندرسانه ای ، استفاده از سایت های رسانه های اجتماعی و شرکت در گروه های بحث و گفتگوی آنلاین و موارد دیگر استفاده کنید. برخی از مرورگرهای رایج شامل Google Chrome ، Mozilla Firefox ، Internet Explorer ، Safari و موارد دیگر.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *