قالب Child(زیرپوسته) در وردپرس چیست و چه کاربردی دارد ؟

قالب Child یا زیرپوسته یکی از ویژگی‌های وردپرس است که قابلیت توسعه‌پذیری آن را افزایش می‌دهد. قالب‌های وردپرس نیز همانند هسته و افزونه‌های وردپرس می‌توانند به‌روزرسانی شوند. در نتیجه اگر بخواهیم برخی تغییرات در قالب انجام دهیم، پس از به‌روزرسانی این تغییرات از بین خواهند رفت.

وردپرس

وردپرس با ایجاد قالب‌های Child این امکان را به ما می‌دهد که سفارشی‌سازی‌های دلخواه را روی قالب به انجام برسانیم و در هنگام به‌روزرسانی نیز با مشکلی مواجه نشویم.

قالب Child یا زیرپوسته چگونه کار می‌کند ؟

جهت ساخت یک قالب Child می‌بایست در شاخه‌ی themes وردپرس، یک شاخه جدید با نام قالب اصلی و پسوند child ایجاد کنیم. مثلا اگر قالب وردپرسی با نام roka داشته باشیم، مسیر شاخه قالب Child معادل roka-child خواهد بود.

پس از ایجاد قالب Child و ایجاد فایل‌های ضروری در آن شاخه، می‌توانید به بخش تنظیمات وردپرس مراجعه کنید و قالب Child را مثل قالب‌های معمولی فعال‌سازی نمایید.

ویژگی‌های قالب Child

یک قالب Child می‌تواند حاوی فایل functions.php باشد. این فایل پیش از فایل functions.php قالب اصلی اجرا می‌شود و در آن می‌توانید تغییرات مورد نظر را در قالب اصلی یا در عملکردهای وردپرس انجام دهید.

قالب Child می‌بایست حاوی فایل style.css باشد. در این قالب با فرمت زیر تنظیمات قالب مشخص می‌شوند. این تنظیمات مشخص می‌کنند که شاخه‌ی قالب اصلی چیست و قالب اصلی چه نامی دارد:

از بین پارامترهای بالا، پارامتر Theme Name و Template اجباری هستند.

قالب Child می‌تواند حاوی فایل rtl.css باشد که در صورت راست به چپ بودن سایت، به صورت خودکار توسط وردپرس به سایت اضافه می‌شود.

برنامه‌نویسی فایل functions.php در قالب Child

شکل کدنویسی در این فایل مشابه فایل قالب اصلی است با این تفاوت که برای دسترسی به نشانی قالب Child می‌بایست از دستور get_stylesheet_directory استفاده شود و برای دسترسی به نشانی قالب اصلی از get_template_directory کمک گرفته شود. به همین دلیل هنگام برنامه‌نویسی قالب‌های وردپرس بهتر است همیشه از دستور get_template_directory استفاده شود تا مشکلی برای ایجاد قالب Child ایجاد نشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *