بهترین فریم ورک های php
فریمورکهای زیادی برای طراحی سایت و برنامهنویسی با php توسعه پیدا کردهاند. ولی کدام فریم ورک php بهتر است؟ در ادامه فهرستی از محبوبترین فریمورکها به همراه توضیحاتی مختصر از هر یک را برای شما گردآوری کردهایم. با کلیک بر روی لینکهای کمکی میتوانید اطلاعات بیشتری از هر فریمورک به دست آورید.
Laravel - لاراول
لاراول فریمورکی پیشرفته است. این فریمورک با ترکیب بهترین روشهای برنامهنویسی و با استفاده از کتابخانههای محبوب php و در عین حال ایجاد فرآیندها و ساختاری منحصر به فرد توانسته به عنوان محبوبترین فریمورک برنامهنویسی به زبان php مطرح شود. لاراول تمامی امکانات لازم برای ایجاد سایتی روزآمد از جمله امکانات سئو را در قالب ویژگیهای پیشفرض و بستههایی قابل نصب به برنامهنویسان ارائه میکند.
لاراول بسیار قابل توسعه است و برای طراحی سایت در ابعاد کوچک تا بزرگ قابل استفاده است.
بیشتر بخوانید:
Symfony - سیمفونی
ایجاد سیمفونی انقلابی در برنامهنویسی php به شمار میرود. بسیاری از کتابخانههای این فریمورک در نرمافزارهای بزرگ همانند دروپال و فریمورکهای دیگر مانند لاراول استفاده میشوند. ایجاد روشهای جدید در برنامهنویسی و توسعهپذیری در ابعادی جدید از ویژگیهای سیمفونی به شمار میرود.
استفاده از سیمفونی برای تولید پروژههایی در ابعاد کوچک تا بزرگ امکانپذیر است. سیفونی فریمورکی سریع و ایمن است و به عنوان استانداردی غیررسمی برای برنامهنویسی php به شمار میرود.
Yii - یی
Yii یکی از فریمورکهای مدرن php است که امکانات مدرن و پیشرفتهای برای طراحی سایت و برنامهنویسی وب در اختیار توسعهدهندگان قرار میدهد. نگارش نخست Yii با اشکالهای ساختاری همراه بود. به همین دلیل بازنویسی بخشهایی از این پروژه سبب انتشار نگارش دوم Yii گردید که اشکالهای بنیادین نگارش اول در آن برطرف شده بوده و میتوانست به عنوان یک فریمورک قدرتمند و پیشرفته مورد استفاده قرار گیرد.
Yii برای طراحی سایت و برنامهنویسی سیستمهای کوچک تا بزرگ قابل استفاده است.
CodeIgniter - کدایگنیتر
CodeIgniter از فریمورکهای قدیمی و به طور سنتی پر طرفدار است. این فریمورک هرچند از مدل MVC و برنامهنویسی شیء گرا پشتیبانی میکند ولی انعطاف زیادی در این زمینه دارد و شاید یکی از دلایل محبوبیت این فریمورک، همین مسئله باشد.
CodeIgniter فریمورکی ساده و سریع است که یادگیری استفاده از آن به زمانی اندک نیازمند است. استفاده از این فریمورک برای کاربردهای کوچک تا بزرگ امکانپذیر است.
ساختار نشانیهای این فریمورک به صورت سنتی دارای بخش index.php است. با انجام تغییراتی میتوان نشانی صفحات را برای سازگاری بیشتر با سئو بهبود داد.
با روی کار آمدن فریمورکهای مدرن که ساختار فنی بهتری را ارائه میکنند، استفاده از این فریمورک رو به کاهش است.
Nette - نته
نته فریمورکی ساده، سریع، مدرن، با امکانات کامل و در عین حال سریع است. نته شامل بخشهای متعددی است که این بخشهای در کنار یکدیگر به ایجاد یک سرویس کامل برای ایجاد نرمافزارهایی در ابعاد کوچک تا بزرگ کفایت میکند.
PHPixie - پی اچ پیکسی
PHPixie فریمورکی بر مبنای مدل HMVC است. PHPixie در ابتدا به عنوان یک شاخه از فریمورک کوهانا ایجاد شد ولی در ادامه با بازنویسی کلی نگارش نخست خود را منتشر کرد.
ویژگی خاص PHPixie تمرکز بر روی کارایی و سرعت است. همچنین ساختار ماژول محور از قابلیتهای ویژهی این فریمورک محسوب میشود.
PHPixie یک فریمورک کوچک و در عین حال با امکانات کافی برای ایجاد یک پروژه در ابعاد متوسط است.
Zend - زند
Zend یکی از قدیمیترین فریمورکهای برنامهنویسی با زبان php است. توسعهی این فریمورک با پشتیبانی شرکتهای بزرگی مانند گوگل و مایکروسافت و شرکت Zend که توسط عدهای از توسعهدهندگان زبان php تاسیس شده، به انجام میرسد. با این حال رویکرد سنتی و قدیمی این فریمورک سبب شده بسیاری از کاربران قدیمی این فریمورک به فریمورکهای جدیدتر و مدرنتر رو بیاورند.
برنامهنویسی سیستمهای بزرگ با استفاده از فریمورک زند امکانپذیر است. وجود ابزارهای کمکی زیاد و جامعهی بزرگ برنامهنویسان با این فریمورک مزیتهایی غیرقابل چشمپوشی هستند.
Slim - اسلیم
Slim یکی از کوچکترین فریمورکهای زبان php است. اسلیم به خوبی با اصول برنامهنویسی مدرن سازگار است و هرچند کتابخانههای محدودی را در خود جای داده است، امکان استفاده از کتابخانههای مدرن و پیشرفته در برنامهنویسی با آن فراهم است.
سرعت اجرای برنامههای توسعهیافته با فریمورک اسلیم زیاد و قابل توجه است.
استفاده از این فریمورک در طراحی سایتهای شخصی، سایتهای کوچک و متوسط قابل توجیه است.
فریمورکهای قابل توجه دیگر
برخی فریمورکهای دیگر اگرچه در فهرست برترین فریمورکها جایی ندارند، با این حال ممکن است به صورت محلی یا به صورت سنتی یا به دلیل ویژگیهای متفاوت از موارد قابل ملاحظه باشند.
Phalcon - فالکون
فالکون از نظر ساختاری فریمورکی منحصر به فرد است. تفاوت فالکون با سایر فریمورکهای php از جهت شیوهی عملکرد آن است. این فریمورک به صورت افزونهای برای مفسر php قابل نصب است. به این معنی که ساختار مرکزی این فریمورک بر خلاف سایر فریمورکهای موجود، در عوض زبان php با زبان C نوشته شده است و به همین دلیل از نظر سرعت عملکرد از سایر گزینههای موجود یک پله بالاتر است.
یکی از مشکلات استفاده از فالکون برای برنامهنویسی و طراحی سایت، نیاز به زیرساخت خاص در سمت سرور است که ممکن است در برخی سرورهای اشتراکی در دسترس نباشد.
CakePHP - کیک پی اچ پی
CakePHP از فریمورکهایی است که به صورت سنتی در ایران مورد استفاده بوده است. این فریمورک ساده و سریع است و راهاندازی و برنامهنویسی با آن به زمانی اندک نیازمند است. با این وجود امکانات لازم برای توسعهی نرمافزارهای پیشرفته و بزرگ در این فریمورک پیشبینی و پیادهسازی شدهاند.
Lumen - لومن
Lumen فریمورکی کوچک است که توسط توسعهدهندهی فریمورک قدرتمند لاراول برای استفاده در پروژههای کوچک ایجاد شده است. فلسفه و ساختار لومن در سایر موارد با لاراول مشابه است. لومن جزء کوچکترین و سریعترین فریمورکهای php است. تمامی کتابخانههای قابل استفاده در لاراول، در لومن نیز قابل استفاده هستند با این تفاوت که مورد به مورد و بر اساس نیاز میبایست به پروژه اضافه شوند.
ویژگی مهم و قابل توجه لومن، امکان مهاجرت آسان به لاراول در هر زمان با کمترین تلاش ممکن است.