طراحی سایت اختصاصی چیست ؟
طراحی سایت اختصاصی یا طراحی سایت سفارشی یکی از روشهای طراحی سایت است که در آن نیازهای شما به صورت خاص برای شما برنامهنویسی میشود. در بسیاری از موارد، برای کاهش هزینهها و کاهش زمانی تکمیل شدن سایت، از سیستمهای آماده مثل وردپرس برای طراحی سایت استفاده میشود ولی اگر نیازمندیهای شما با این سیستمها همخوانی نداشته باشد، لازم است تا سایت مورد نظر شما به طور اختصاصی و سفارشی برای شما برنامهنویسی شود.
روشهای متداول طراحی سایت چه هستند ؟
بیشتر سایتهایی که روی اینترنت مشاهده میکنید با ابزارهای آماده طراحی سایت مثل وردپرس و جوملا و دروپال و همچنین سیستمهای سایتساز عمومی ساخته شدهاند. این سایتها امکانات متداول مورد نیاز بیشتر سایتها را در دسترس افراد و شرکتها قرار میدهند تا در زمانی کوتاه و با هزینهای معقول سایت خود را راهاندازی کنند.
امکاناتی که در این سیستمها موجود است معمولا شامل موارد زیر است:
- امکان معرفی محصولات و خدمات
- امکان نوشتن اخبار و مقالات
- امکان ایجاد گالری تصویر و نمایش ویدئو و فایل صوتی
- امکان ایجاد فروشگاه اینترنتی برای فروش محصولات
- ایجاد فرمهای تعاملی مثل فرمهای تماس با ما یا فرم استخدام
- قابلیت ایجاد سایتهای دوزبانه و چند زبانه
همان طور که مشاهده میکنید این سیستمها دارای امکانات گستردهای هستند و نیازهای عمدهی مشتریان را برآورده میکنند. بنابراین اگر نیازهای شما در قالب این سیستمها قابل پاسخگویی است، برای کاهش هزینههای ثابت و متغیر و همچنین کاهش زمان پیادهسازی سایت بهتر است از همین گزینهها استفاده کنید.
اگر نیازهای شما در قالب این سیستمها قابل پیادهسازی نباشد یا با مشکلات و موانعی روبرو باشد، ممکن است بخواهید از طراحی سایت اختصاصی استفاده کنید.
طراحی سایت اختصاصی چیست ؟
در طراحی سایت اختصاصی، ابتدا انتظارات شما از سایت اینترنتی مشخص میشود. سپس شکل عملکرد سایت و شکل گرافیکی سایت طراحی میشود و در نهایت موارد فوق به طور ویژه برای شما برنامهنویسی میگردد.
این مراحل به زمان بیشتر و هزینهی بیشتری نیازمند است ولی این مزیت را دارد که سایت نهایی دقیقا مطابق انتظار شما آمادهسازی میشود. سایت نهایی تنها برای پاسخگویی به مشتریان شما و برطرف کردن نیازهای شرکت و سازمان شما آماده شده است.
مزایای طراحی سایت اختصاصی
سایت اختصاصی مزایای مختلفی دارد که مهمترین آنها عبارتند از:
- ساخته شده برای شما
امکانات سایت دقیقا همان چیزی است که شما میخواهید و ناچار نیستید برخی نیازهای خود را تعدیل یا محدود کنید. - سرعت بیشتر و عملکرد بهتر
با توجه به اینکه سایت به طور خاص برای نیازهای شما ساخته شده و امکانات اضافی در آن وجود ندارد، سرعت پاسخگویی و عملکرد بهتری دارد. - امکان انجام فعالیتهای اختصاصی
مثل اتصال به سرویسهای داخلی شرکت یا ارتباط با سرویسهای تجاری بیرونی و انجام فعالیتهایی که در سیستمهای آماده وجود ندارد - توسعهی آسانتر
اگر امکانات سفارشی شما در طول زمان و به طور مستمر در حال تغییر و پیشرفت باشند، انجام آن روی یک سایت اختصاصی به مراتب آسانتر است.
معایب طراحی سایت اختصاصی
سایت اختصاصی در کنار مزایا، معایبی نیز دارد:
- زمان پیادهسازی بیشتر
- هزینهی بیشتر تولید و نگهداری
- نیاز به تخصص بیشتر برای تولید و توسعه و استفاده
- نیاز به نظم و انضباط و رعایت اصول برنامهنویسی در طول استفاده. به شکلی که باعث مشکلات عملکردی و امنیتی برای سایت نشود.
- نیاز به آموزش اختصاصی برای کاربران
آیا طراحی سایت اختصاصی گزینهای مناسب است ؟
برای پاسخ به این پرسش میبایست مشخص شود که انتظار شما از یک سایت چیست و در آینده چه تغییراتی روی آن انجام میدهید. همچنین لازم است تا میزان سرمایهگذاری شما روی سایت مشخص شود. با توجه به اینکه نگهداری یک سایت اختصاصی هزینهی بیشتری دارد، پیشبینیهای لازم در آینده را نیز باید در نظر داشته باشید.
به طور کلی اگر سایت شما محلی برای معرفی محصولات و خدمات و بازاریابی شماست، در اغلب موارد سایتهای ساخته شده با سیستمهای مدیریت محتوا مثل وردپرس، بهترین گزینه برای شما هستند. ولی اگر کسب و کار شما به طور خاص به سایت شما وابستگی دارند، لازم است تا سایت شما به طور اختصاصی برنامهنویسی شود.
طراحی سایت اختصاصی: برونسپاری یا تولید درون سازمانی
اگر سایت شما ابعاد بسیار بزرگی دارد و در طول زمان به نگهداری گسترده نیازمند است، میتوانید به تولید درون سازمانی نگاه ویژه داشته باشید ولی اگر سایت شما ابعاد متوسط دارد و پس از تکمیل به توسعهی محدودی نیاز دارد، برونسپاری آن گزینهای تخصصیتر و ارزانتر خواهد بود. هرچند که در انتخاب پیمانکار پیادهسازی سایت دقت ویژهای مورد نیاز است تا سایت نهایی کیفیت عملکردی و امنیتی مورد انتظار را داشته باشد.