Redirect از دامنه قدیمی به دامنه جدید با استفاده از htaccess
در این مقاله نکات لازم برای تغییر دامنهی سایت را بررسی میکنیم. اگر دامنهی سایت شما مدت زیادی فعال بوده باشد، آدرسهای قدیمی در گوگل و سایتهای مختلف دیگری درج شدهاند و لازم است تا مدت معقولی، آدرسهای قدیمی را به آدرسهای جدید هدایت کنید تا زمانی که ترافیک دامنهی قدیمی به حداقل برسد.
مراحل تغییر دامنه سایت
قدم نخست، انتقال اطلاعات سایت قدیمی به سایت جدید است. در گام بعد میبایست کاربران را با کد هدایت ۳۰۱ که نشاندهندهی انتقال دائمی است، از دامنهی قدیمی به دامنهی جدید هدایت کنیم( توضیحات آن برای آپاچی در ادامه شرح داده شده است ). و در گام سوم میبایست از گوگل بخواهیم که رتبه گوگل و اعتبار دامنهی قبلی را به دامنهی جدید منتقل کند. برای این کار میبایست در Google Search Console تقاضای این کار را ثبت نماییم.
توضیحات کامل و نکات تکمیلی در این مقالهی گوگل قابل مطالعه است
کدهای htaccess
برای هدایت کاربران از دامنهی قدیمی به دامنهی جدید با کد ۳۰۱، قطعه کد زیر را در فایل htaccess سایت قدیمی قرار دهید:
همچنین چنانچه از سیستم مدیریت سایت cPanel استفاده میکنید، امکان انجام این کار با تنظیمات cPanel نیز فراهم است.
1 2 3 4 |
RewriteEngine On RewriteCond %{HTTP_HOST} ^olddomain\.com$ [OR] RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.olddomain\.com$ RewriteRule (.*)$ http://www.newdomain.com/$1 [R=301,L] |
فراموش نکنید که عبارتهای olddomain و newdomain را با نام دامنه قدیمی و جدید میبایست جایگزین شوند.
نکات سئو انتقال دامنه
بخشی از اعتبار سئو صفحات شما مربوط به دامنهی شماست و با انتقال دامنه ممکن است وضعیت سئو شما نیز حداقل در مدتی کوتاه تحت تاثیر قرار بگیرد. بنابراین بهتر است پیشبینیهای لازم را در این مورد داشته باشید.
در بهترین حالت میبایست دامنهی قدیمی را برای مدت یک یا چند سال به شکل قدیمی حفظ کنید تا افرادی که به هر روش به آن دامنه مراجعه میکنند با کد ۳۰۱ به دامنهی جدید هدایت شوند. ممکن است بخواهید قبل از هدایت کاربران، پیامی در مورد تغییر دامنهی سایت به آنها نمایش دهید. این کار زمانی که مراجعه کنندگان شما از موتورهای جستجو نیستند، میتواند مفید باشد.
و در نهایت با اعلام تغییر دامنه به گوگل پس از مدتی، آدرسهای شما باید اعتبار قبلی را بازیابی کنند.